۸ نتیجه برای حساسیت
طاهره زندیه ،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
مقدمه : تحقیقات متعدد ثابت نموده مزوتلیومای بدخیم در کارگرانیکه در تماس با ذرات آسبس هستند به طور واضح و فراوان دیده می شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان پاسخهای ایمنی در کارگرانیکه در تماس با آسبس هستند و مقایسه آن با افراد نرمال بود .
مواد و روشها : در این مطالعه ۷ بیمار مبتلا به آسبستوزیس، ۷۳ کارگر در تماس با فیبرهای آسبس به عنوان گروه مورد و ۵۹ کارگر بدون تماس با آسبس به عنوان کنترل از دو کارخانه فارسیت درود و تهران مورد بررسی قرار گرفتند.
جواب ایمنی سلولی نسبت به PHA و درصد T سل ها و TG سل ها (T ساپرسورسل ها) در ۷ بیمار , ۱۶ کارگر در تماس با آسبس و ۲۳ کنترل انجام شد. همچنین جواب آلرژی تأخیری بوسیله آنتی ژنهای PPD و کاندیدین در ۵۷ کارگر و ۲۹ کنترل تست شد.
یافته ها : درکشت لنفوسیتها نسبت به PHA تغییر آماری مشاهده نشد؛ ولی درصد T سلها در بیماران ( ۱۴۳۴) و کارگران در تماس با آسبس (۱۶۳۴ ) در مقایسه با کنترل (۲۱۵۹ ) تقلیل یافته بود؛ در صورتیکه TG سلها در بیماران
(۱۶۱۵) و کارگران در تماس با آسبس (۸۱۹) نسبت به کنترل (۳۹) افزایش یافته بود (۰۰۱/۰p<).
کارگران در تماس با آسبس ۶۱% نسبت به PPD و ۶۵ % نسبت به کاندیدین جواب مثبت دادند که در مقایسه با کنترل ( ۸۳% با PPD و ۸۸% نسبت به کاندیدین) کاهش یافته بود(۰۰۱/۰p<).
نتیجه گیری : این نتایج نشان میدهد که در بیماران آسبستوزیس و کارگرانی که بیشتر از ۱۱ سال با آسبس تماس دارند، اختلال ایمنی سلولی وجود دارد که معمولاً این اختلال سلولی بعد از تماس زیاد با فیبرهای آسبس و قبل از بروز علائم فیبروزی قابل مشاهده، با رادیوگرافی قابل تشخیص است.
محمد سعید سراج، کریم مولا، علی قربانی، آرش اعتمادی، مصطفی چراغی، ابوالفضل محمودلو ، نوشین نیک بختیان،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده
مقدمه: عفونت ادراری یک بیماری شایع در سطح جامعه خصوصاً در نزد خانمها است. در غیاب کشت مثبت ادرار در اغلب موارد درمان عفونت ادراری تنها براساس وجود علائم بالینی و یافته های کامل ادرار صورت می گیرد. هدف از انجام این مطالعه تعیین سوشهای مسبب عفونتهای ادراری و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی هر کدام در شهر اهواز بود.
مواد و روشها: این مطالعه گذشته نگر در طول سال ۸۱ بر روی کلیه مراجعین به آزمایشگاه های خصوصی و دولتی اهواز انجام گرفت. از تمام مراجعین نمونه وسط ادرار استریل اخذ و در محیط های Blood Agar و Maconkey کشت داده شد و فراوانی کشت مثبت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی پاتوژن های ادراری تعیین شد.
یافته ها: از مجموع ۴۸۸۵۰ نمونه ۳۴۳۶۰ زن (۳۴/۷۰ %) و ۱۴۴۹۰ مرد (۶۶/۲۹%) مورد بررسی قرار گرفتند.از این تعداد ۴۱۰۶ (۴/۸%) کشت مثبت (۳۱۴۰ زن و ۹۶۶ مرد) داشتند. شایعترین پاتوژن- های ادراری بترتیب شامل E.coli (۲۴/۴۶%) و استافیلوکوک ساپروفیتیکوس (۸/۲۵%) و کلبسیلا پنومونیه (۹۳/۱۶ %) بودند. انتروباکتر، پروتئوس، سیتروباکتر، پسودومونا و استافیلوکوک اپی درمیدیس، به ترتیب بقیه ارگانیسم های جدا شده را تشکیل می دادند.بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی در مورد سه جرم شایع بترتیب مربوط به نالیدیکسیک اسید، وانکومایسین و نیتروفورانتویین بود.
نتیجه گیری: در مطالعه ما توزیع فراوانی پاتوژنهای ادراری و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی مطابق با کتب مرجع و گزارشات منتشر شده در دیگر شهرهای کشور بود.
زهرا نظری، هدایت صحرایی، مهرانگیز صدوقی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
مقدمه: مکانیسم هایی که زمینه ساز تمایل افراد به مصرف مورفین هستند هنوز به درستی شناخته نشده اند. طی تحقیقات گذشته مشخص شده است که تمایل افراد به مصرف مواد مخدر در هنگام استرس یا بعد از آن افزایش می یابد. در این تحقیق ما با استفاده از استرس بی حرکتی که نوعی از استرس روانی می باشد، تغییر تمایل نسل دوم را به مورفین با استفاده از روش القاء حساسیت رفتاری مورد بررسی قرار دادیم .
مواد و روشها: این پژوهش از نوع تجربی مداخله گر بود.که ابتدا موشهای کوچک آزمایشگاهی نر و ماده با هم جفت شدند. پس از حصول اطمینان از باردار بودن موش های ماده، به آنان توسط دستگاه مخصوصی تا زمان زایمان استرس داده شد. سر تعدادی از جنین ها جهت بررسی های بافت شناسی برش داده شد.پس از رسیدن بقیه جنین ها به سن بلوغ،حیوانات به منظور مشخص نمودن ترجیح چپ و راست توسط ماز – تی شکل ( (T-Maze مورد بررسی قرار گرفته و با گروه کنترل مقایسه شدند. به منظور تعیین اثر بخشی تجویز حاد مورفین،۵ گروه حیوان استرس دیده و ۵ گروه حیوان گروه استرس ندیده، انتخاب شدند. حیوانات هر دو گروه به گروههای کنترل (بدون تزریق)، سالین، مورفین mg/kg ۱، مورفین mg/kg ۱۰ و مورفین mg/kg ۵۰ تقسیم شدند. که پس از تزریق توسط دستگاه (Open Field) مورد آزمایش حرکت سنجی قرار گرفتند.گروههای گفته شده در آزمایش قبلی ۴۸ ساعت پس از تجربه اول به وسیله ی تجویز مورفین mg/kg ۱ به منظور تعیین حساسیت القاء شده توسط تجویز قبلی مورفین، مجدداً مورد آزمایش حرکت سنجی قرار گرفتند .
یافتهها: یافته ها نشان داد که ضخامت قشر ناحیه فرونتال درگروه استرس دیده بسیار کمتر از گروه کنترل بود(۰۱/۰ p< ). هم چنین میزان راست برتری در موشهای نر گروهی که مادرانشان استرس دیده اند بسیار کم وراست برتری در موش های ماده ی این گروه زیاد بود (۰۰۱/۰ P< ) در مورد موش های نر و (۰۱/۰ P< ) در مورد موش های ماده، تجویز مورفین در گروه آزمایش در دوز کم بی اثر و در دوز زیاد باعث القا فعالیت حرکتی گردید اما این فعالیت حرکتی از نظر مقدار بسیار کمتر از گروه کنترل موجود بود. تجویز دوز کم مورفین mg/kg) ۱) در گروههای استرس دیده باعث القا فعالیت حرکتی شد که این فعالیت در دوز mg/kg ۵۰ آن از نظر آماری معنی دار بود.
بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان داد که القاء یک استرس روانی نسبتاً خفیف (بی حرکتی کوتاه مدت) توانست باعث بروز تغییرات عمده ای اولاً در مغز جنین، ثانیاً در ترجیح چپ و راست و ثالثاً در پاسخگویی به مورفین گردد.
ابراهیم بادپروا، امیدعلی پاپی، فرناز خیراندیش، یدالله پورنیا، مصطفی عزیزی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
تریکوموناس واژینالیس تک یاخته تاژکداری است که در ناحیه ادراری - تناسلی زندگی کرده و باعث بیماری تریکومونیازیس در زنان می شود حدود ۲۰۰ میلیون نفر درسراسر دنیا به آن مبتلا هستند. روش های متعددی با حساسیت و ویژگی های متفاوت در تشخیص این انگل به کار می روند که یکی از آن ها روش مستقیم با استفاده از ترشحات واژن است که نسبت به سایر روش ها روشی ساده، سریع و کم هزینه است.
مواد و روش ها: متغیرهای مونوگرافیک به وسیله پرسشنامه که حاوی متغیرهای جمع آوری شده از ۱۶۰ نفر از زنان مراجعه کننده به مرکز بهداشتی شهرستان خرم آباد بوسیله اسبیکولوم و دو سواپ پنبه ای نگهداری شده در محلول گلوگز از ترشحات واژن نمونه برداری شد که یکی ازنمونه ها در سرم فیزیولوژی و به صورت مستقیم در زیر میکروسکوپ برررسی شد و دیگری در محیط کشت دورسه کشت داده شد.
یافته ها: از ۱۶۰ زن مشکوک به تریکو مونیازیس به ترتیب ۸/۱۱% و ۷۵/۱۸% با روش مستقیم وکشت مثبت بودند که حساسیت روش مستقیم در این مطالعه۵/۶۳ درصد بود. یافته های ما بیانگر آن است که ۳۰% زنان آلوده در گروه سنی ۳۵-۳۱ سال هستند. این گروه سنی دارای بیشترین فراوانی نسبی است . اکثر مبتلایان (۴۳/۰) بی سواد یا دارای تحصیلات ابتدائی بودند
بحث و نتیجه گیری: حساسیت روش مستقیم نسبت به روش کشت (به عنوان استاندارد) ۵/۶۳ درصد بوده که حساسیت نسبتاً پایینی است. گرچه با کوتاه کردن فاصله زمانی نمونه برداری تا انجام ازمایش، استفاده از میکروسکوپیست های ماهر ونمونه های مختلف باعث اصلاح این روش می گردند ولی ما توصیه می کنیم که از متدهای با حساسیت بیشتر مانند کشت وPCR باید برای تشخیص استفاده شود
مجتبی احمدی نژاد، مژگان ساکی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
مقدمه: التهاب حاد آپاندیس را آپاندیسیت گویند، که یکی از شایعترین اورژانس های جراحی است. آپاندیسیت باید به سرعت تشخیص داده شده و آپاندکتومی انجام گیرد تا از بوجود آمدن عوارضی همچون گانگرن و پارگی آپاندیس که منجربه پریتونیت، فلگمون وآبسه می شود ممانعت بعمل آید. چناچه بیماری مشکوک به آپاندیسیت حاد باشد جهت تشخیص قطعی باید اقدامات تشخیصی بیشتری صورت گیرد. با توجه به اینکه سونوگرافی به عنوان روش تشخیصی دقیقی برای ارزیابی پروسه های پاتولوژیک در هر قسمتی از بدن مورد قبول قرار گرفته است، لذا از میان اقدامات تشخیصی، سونوگرافی همراه با سایر علائم بالینی جهت تشخیص آپاندیس نقش بسزایی دارد. هدف از این مطالعه تعیین حساسیت و ویژگی سونوگرافی در تشخیص آپاندیسیت در بیماران مشکوک مراجعه کننده به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد بوده است.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به بررسی انجام شده، سونوگرافی قبل از جراحی آپاندیس می تواند در بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد، به تشخیص قطعی کمک نموده و از انجام عمل های بی مورد و نیز از تأخیر در درمان و بوقوع پیوستن عوارض ناشی از آن در بسیاری از موارد حاد جلوگیری کند
یافتهها: از ۱۳۱ مورد مشکوک به آپاندیسیت، ۶ نفر سونوگرافی منفی داشتند و علائم آنها بهبود پیدا کرد و از مطالعه خارج شدند. در ۱۲۵ بیمار آپاندکتومی شده دیگر، جواب سونوگرافی و پاتولوژی باهم مقایسه شدند، از ۱۲۵ بیمار ۸۸نفر (۴/۷۰%) سونوگرافی مثبت و ۳۷ نفر (۶/۲۹%) سونوگرافی منفی داشتند. از مقایسه نتایج سونوگرافی و پاتولوژی، ۷۲ بیمار مثبت حقیقی، ۱۶ بیمار مثبت کاذب، ۱۲ بیمار منفی حقیقی، ۲۵ بیمار منفی کاذب بدست آمد.همچنین حساسیت۷۴% و ویژگی آن ۴۳% بدست آمد.
مواد و روشها: پژوهش انجام شده یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در آن کلیه افراد شکم حادی که مشکوک به آپاندیسیت بوده و در مدت زمان ۵ ماه به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه، معاینه افراد و جراحی توسط پزشک متخصص و مقایسه جواب سونوگرافی با پاتولوژی جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سپس با مقایسه نتایج پاتولوژی و سونوگرافی موارد مثبت و منفی کاذب و حقیقی تعیین شد. حساسیت و ویژگی سونوگرافی نیز مشخص گردید.
طیبه رضایی نسب ، ایرج صالحی، موسی کافی، سجاد رضائی، شاهرخ یوسف زاده،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: آزمون بندرگشتالت یکی از معروفترین آزمونهای نوروپسیکولوژیک است که ساده و سهل الاجرا بوده و جهت ارزیابی آسیبهای مغزی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این مطالعه تعیین میزان حساسیت، ویژگی و نقطه برش این آزمون در افراد دچار آسیب مغزی تروماتیک (TBI) بود.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که آزمون بندرگشتالت در تشخیص آسیب مغزی تروماتیک خفیف نسبتاً ضعیف ظاهر می شود. ولی ویژگی آن بالا بوده و در تشخیص افراد سالم با موفقیت عمل میکند.
یافتهها: در این پژوهش برای نقطه برش۵/۶، حساسیت ۸/۵۵%، ویژگی۲/۸۱ % و ناحیه زیر منحنی راک ۶۹/۰ محاسبه گردید. همچنین ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و کارایی به ترتیب برابر با ۰۸/۹۵%، ۰۳/۲۲% و۱۷/۵۹% به دست آمد.
مواد و روشها: در مجموع ۱۲۰ بیمار دچار TBI با میانگین سنی ۶۰/۱۳± ۲۵/۳۱ در قالب یک مطالعه توصیفی- تحلیلی به شیوه نمونهگیری غیر احتمالی و پیاپی وارد مطالعه شدند. از همه بیماران ارزیابیهای عصبشناختی توسط برشنگاری رایانهای (CT اسکن)صورت گرفت و سپس آزمون دیداری- حرکتی بندرگشتالت به عمل آمد. برای تحلیل دادهها از آزمون منحنی راک استفاده گردید.
فرزانه بیات، لیلا بیات،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر پیش بینی کارکرد اجرایی برنامه ریزی براساس استرس مزمن و حساسیت پردازش حسی در بیماران مالتیپل اسکلروزیس است. |
مواد و روش ها: نمونه ای مشتمل بر ۱۰۰ بیمار مولتیپل اسکلروزیس انجمن ام اس ایران به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و دو مقیاس استرس مزمن و حساسیت پردازش حسی و آزمون های نوروپسیکولوژیک برج لندن را تکمیل کردند، سپس داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۷ مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. |
یافته ها: تحلیل رگرسیون چند گانه گام به گام نشان می دهد که در میان زیر مقیاسهای حساسیت پردازش حسی؛ تنها زیر مقیاس آستانه حسی پایین پیش بینی کننده عملکرد و زمان برنامه ریزی بود بطوریکه آستانه حسی پایین ۲۷ درصد واریانس عملکرد برنامه ریزی را پیش بینی کرد(۰۰۱/۰ p<) و با ورود استرس مزمن به مدل در گام دوم، آستانه حسی و استرس مزمن همزمان ۳۷ درصد واریانس عملکرد برنامه ریزی را پیش بینی کردند(۰۰۱/۰ p<). همچنین متغیر آستانه حسی پایین ۲۷ در صد واریانس زمان برنامه ریزی را پیش بینی کرد(۰۰۵/۰ p<)که با ورود متغیر استرس مزمن به مدل در گام دوم، به ۳۳ در صد افزایش یافت. |
بحث و نتیجه گیری: در تبیین یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت، استرس مزمن به ترشح هورمون استرس می انجامد این هورمون هیپوکامپ و نواحی فرونتال مغز را مختل می کند این منطقه از مغز مسئول فیلتر کردن اطلاعات بی ربط و تدوین استراتژی برنامه ریزی و حل مسئله هستند. آستانه حسی پایین نیز باحذف و بازداری محرکات، به اختلال در پردازش اطلاعات و آسیب در فرآیند برنامه ریزی منجر می شود. |
هومن حنیفه پور، شیرزاد فلاحی، فاطمه اشرفی، الهام سیاسی،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: تشخیص مولکولی سریع، دقیق و اختصاصی ویروس SARS-CoV-۲ در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا بسیار حائز اهمیت میباشد؛ لذا هدف از این تحقیق بررسی ارزش تشخیصی تکنیک مولکولیLAMP(Loop-Mediated Isothermal Amplification) در ارزیابی سریع، کسب نتایج دقیق و کاهش هزینههای آزمایش کرونا در مقایسه با دیگر روشهای مولکولی روتین میباشد.
مواد و روش ها: طی این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی ۳۴۲ نمونه نازوفارنکس از مراکز درمانی رفرانس شهر تهران جمعآوری شد. در مرحله بعد، استخراج RNA از نمونهها انجام شد. پس از طراحی پرایمر برای ژن N، سنجش RT-LAMP انجام شد. برای تایید نتایج، محصولات LAMP، بر روی ژل آگارز الکتروفورز شدند. همچنین از نظر حساسیت و ویژگی، تکنیک RT-LAMP مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری نتایج از نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ و آزمونهای آماری مجذور کای، توافق کاپا و دقیق فیشر استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین جنسیت و شدت بیماری وجود دارد (۰۰۱/۰>(P، حال آنکه ارتباط معناداری از نظر متغیر سن وجود نداشت (۰۵/۰>(P. از نظر علائم بالینی ارتباط معناداری بین شدت عفونت ویروس با علائم تب، سرفه و سردرد وجود داشت (۰۰۱/۰>(P. همچنین از نظر آماری ارتباط معناداری بین بیماری دیابت و شدت بیماری مشاهده شد (۰۰۱/۰> .(Pاز نظر حساسیت و ویژگی تکنیک RT-LAMP، میزان حساسیت در این تکنیک رقت ۱۰۱×۱ و ویژگی ۱۰۰٪ بدست آمد.
بحث و نتیجه گیری: تشخیص سریع و به موقع ویروس کرونا بدلیل سرعت سرایت بالای ویروس بسیار حیاتی میباشد. لذا نیاز به روش تشخیصی سریع و ارزان و قابل انجام در مکانهای مختلف و مقرون به صرفه با حساسیت و ویژگی بالا احساس میگردد. بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر تکنیک RT- LAMP روشی سریع، حساس و مؤثر در تشخیص SARS-CoV-۲ میباشد. |