جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سبک زندگی

فیروزه پیامنی، دکتر علی اکبر نظری، هایده نکته دان، عباس مهران، محمدعلی صحراییان،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

بیماری مولتیپل اسکلروزیس غیر قابل پیش بینی و یکی از مهمترین بیماری های تغییر دهنده زندگی فرد است و بتدریج او را به سمت ناتوانی پیش می برد. بین سلامتی و سبک زندگی افراد ارتباط نزدیکی وجود دارد با اصلاح سبک زندگی می توان از بروز حملات بیماری و ناتوانی پیشرونده جلوگیری کرد لذا شناخت سبک زندگی جهت برنامه ریزی های آموزشی اهمیت دارد. این مطالعه با هدف بررسی و تعیین سبک زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن ام.اس شهر تهران سال ۱۳۸۷ صورت گرفته است بحث و نتیجه‌گیری: سبک زندگی واحد های مورد پژ‍وهش در برخی از ابعاد نامطلوب بود و این رفتارهای غیر بهداشتی می‌تواند بر شدت و عود بیماری و در نهایت کیفیت زندگی بیماران تأثیر گذار باشد. لذا تغییر و تعدیل و اصلاح سبک زندگی بیماران مبتلا به ام. اس ضروری به نظر می رسد که با برنامه های آموزشی جامع می توان به این مهم دست یافت. یافته‌ها: سبک زندگی ۵/۳۸ درصد واحد های مورد پژوهش در بعد مراقبت از خود مطلوب، ۷۸ درصد نمونه ها در بعد تغذیه نسبتاً مطلوب و ۵/۶۱ درصد در بعد فعالیت جسمانی و ورزش نامطلوب بوده اند، ۸۳ درصد از نظر عدم استعمال دخانیات مطلوب بوده اند، ۴۵ درصد واحد های مورد پژوهش در زمینه الگوی خواب و استراحت و ۵/۵۰ درصد از نظر سازگاری با استرس نامطلوب بوده اند. یافته ها نشان داد که بین سبک زندگی در بعد مراقبت از خود با سطح تحصیلات مددجو (۰۰۱/۰>p)، داشتن منابع حمایتی(۰۳۱/۰= p) و دفعات عود بیماری (۰۱۷/۰= p) واحد های مورد پژوهش ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. همچنین بین سبک زندگی در بعد تغذیه با وضعیت تأهل(۰۱۵/۰=p) و درآمد خانواده(۰۰۱/۰>p) نمونه های پژوهش ارتباط آماری معنی داری دیده شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. تعداد ۲۰۰ نفر از بیماران مبتلا به ام.اس مراجعه کننده به انجمن ام. اس ایران در سال ۱۳۸۷ که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به عنوان نمونه انتخاب گردیدند نمونه گیری به صورت آسان و در دسترس بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و روش جمع آوری آن مصاحبه بود . اعتبار ابزار از طریق اعتبار محتوی و اعتماد علمی آن به روش آزمون مجدد انجام گردید. در پایان داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (کای دو، آزمون دقیق فیشر) و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
داود کردستانی، آزاده قمری،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: امروزه بیماری‌های قلبی عروقی به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ‌ ومیر در جهان شناخته شده است. پژوهش حاضر با مقایسه تاب‌ آوری روانی، سبک زندگی و کیفیت زندگی در بین بیماران قلبی- عروقی و افراد سالم انجام شده است.
مواد و روش­ ها: پژوهش حاضر از نوع علتی- مقایسه‌ ای است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه افراد دارای بیماری قلبی- عروقی بیمارستان شهید مدنی خرم‌آباد بودند. ۱۹۶ نفر بیماران قلبی- عروقی با استفاده از روش نمونه‌ گیری در دسترس انتخاب و با ۱۹۶ نفر افراد سالم همتاسازی شده، مقایسه گردیدند. برای اندازه‌گیری متغیرهای پژوهش از آزمون‌های تاب‌آوری روانی (کونور و دیویدسون، ۲۰۰۳)، سبک زندگی (لعلی و همکاران، ۱۳۹۱) و کیفیت زندگی (سازمان بهداشت جهانی، ۱۹۹۶) استفاده شد. داده‌ها توسط آزمون یومان ویتنی و با سطح اطمینان ۹۵% و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها: بین سبک زندگی و مؤلفه‌های آن، همچنین بین کیفیت زندگی و مؤلفه وضعیت کلی سلامتی، حیطه سلامت جسمانی، حیطه روانشناختی، حیطه محیط زندگی و تاب‌ آوری روانی در بیماران قلبی- عروقی و افراد سالم تفاوت معناداری وجود داشت.
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به اینکه بیماران قلبی- عروقی نمرات پایین‌تری را نسبت به افراد سالم در شاخص‌های تاب‌آوری، سبک زندگی و کیفیت زندگی به دست آوردند، به نظر می‌رسد که احتمالاً تاب‌آوری و سبک زندگی خاص و کیفیت زندگی ویژه آنها در زمینه سازی بیماری یا حفظ علائم مؤثر می‌باشد و در زمان درمان بیماران می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.


سجاد بشرپور، شیرین احمدی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیماری کرونا ویروس تمام جنبه‌های زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار داده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی طراحی الگوی روابط ساختاری صفات تاریک شخصیت، سوگیری خوش‌بینانه و باورهای سلامتی با تغییرات رفتاری مرتبط با سبک زندگی در طول همه­گیری کووید ۱۹: نقش میانجی اضطراب­سلامت انجام شد.
مواد و روش­ها: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد بهبود یافته از بیماری کرونا که در نیم سال دوم ۱۴۰۰-۱۳۹۹ جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون اردبیل مراجعه کردند، بود. نمونه­ای به حجم ۲۴۰ نفر به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و به پرسش‌نامه­‌های ­ سبک زندگی، اضطراب­سلامت، صفات تاریک شخصیت، سوگیری خوش‌بینانه و باورهای سلامتی پاسخ دادند. به منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌های گردآوری شده از نرم‌افزارهای SPSS ۲۵ و ۸,۸ Lisrel استفاده شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که تغییرات رفتاری مرتبط با سبک زندگی با صفات تاریک شخصیت، سوگیری خوش‌بینانه و اضطراب­سلامت ارتباط منفی و با باورهای سلامت ارتباط مثبت و معنادار دارد. همچنین اضطراب­سلامت با صفات تاریک شخصیت و سوگیری خوش‌بینانه ارتباط مثبت و با باورهای سلامت ارتباط منفی و معنادار دارد (۰۰۱/۰< p). شاخص­های برازش مدل نیز بیانگر مطلوب بودن مدل است.
بحث و نتیجه­گیری: با توجه به نتایج پژوهش از لحاظ کاربردی برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای ارتقای سبک زندگی سالم، کنترل استرس و اضطراب در بین افراد جامعه به ویژه گروه‌های در معرض خطر توسط سیاست گزاران سلامت از جمله ستاد مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، توصیه می‌گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb