جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای سیب

میترا صفا، ماندانا ساکی، محمد جواد طراحی، پگاه محقق،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: ارزیابی های صورت گرفته نشان دهنده شیوع چشمگیر سوء مصرف اکستازی به عنوان ماده مخدر مورد علاقه جوانان درسالهای اخیر بوده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان مقطع متوسطه نسبت به اکستازی در مناطق آسیب خیز و غیرآسیب خیز شهر خرم اباد انجام گرفته است.

مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی ۲۰۰ نفر از دانش آموزان به روش تصادفی چند مرحله ای در هر دو جنس دختر و پسر انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای شامل ۵۰ سوال بود. اطلاعات با استفاده از روش های آماری از جمله آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد در مناطق آسیب خیز شهر ۲/۶ درصد از دانش آموزان نگرش مثبت و۴/۴۵ درصد نگرش بسیارمنفی داشتند و در مناطق غیرآسیب خیز ۲ درصد دانش آموزان نگرش مثبت و ۴/۵۸ درصد نگرش بسیار منفی به ماده اکستازی داشتند. در بررسی سطوح آگاهی، ۲۹/۴۴ درصد مناطق آسیب خیز آگاهی ضعیف، و ۱/۷ درصد دانش آموزان از آگاهی بالایی برخوردار بودند. در مناطق غیر آسیب خیز۵/۴۸ درصد آگاهی ضعیف، ۵/۴۲ درصد آگاهی متوسط و ۵ درصد آگاهی بالایی نسبت به این ماده داشتند.آزمون های آماری نشان داد هیچ ارتباط معنی داری بین سطوح آگاهی و نگرش دانش آموزان با تحصیلات والدین، شغل والدین، جنس، سن و تعداد فرزندان وجود ندارد. ارتباط معنی داری بین سطوح آگاهی دانش آموزان با رتبه تولد و معدل دانش آموزان مشاهده شد در حالی که این دو متغیر با میزان نگرش ارتباط معنی داری نداشتند.

بحث و نتیجه گیری : با توجه به یافته های تحقیق پیشنهاد می گردد افزایش آگاهی عمومی از طریق رسانه های اجتماعی صورت گیرد که لزوم انجام این برنامه ها در مناطق آسیب خیز بیشتر می باشد.


ابراهیم فلاحی ، اسفندیار حسنی‌مقدم، سجاد روستا،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: سیب میوه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود. مواد و روش‌ها: نمونه‌های مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال ۱۳۸۷ جمع‌آوری شد. نمونه ها به مدت ۲ روز در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازه‌گیری گردید. سایر فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدرات‌ها بود. بحث و نتیجه‌گیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است. یافته‌ها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب ۴۰/۲، ۷۸، ۷۰/۱، و ۹/۱۷ درصد و در سیب زرد به ترتیب ۴۲/۲، ۹۸/۷۷، ۷۲/۱، و ۸۸/۱۷ درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب ۷۳ کالری، ۱۸ و ۲۷/۰ گرم در ۱۰۰ گرم و در سیب زرد به ترتیب ۸۳ کالری، ۶/۲۰ و ۲/۰ گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب۸/۶۳، ۶/۲۷، ۹، ۸/۴، ۲۴/۰ و ۱۴/۰ میلی‌گرم و در سیب زرد به ترتیب ۳/۶۶،۷/۲۷ ،۸/۸، ۵/۴، ۲۳/۰و ۱۴/۰ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم بود.
عباس عبادی، سید محمد حسن کلانتر معتمدی، سید طیب مرادیان،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: تلاش‌ها برای انجام جراحی عروق کرونر به روشی که عوارض کمتری داشته باشد، منجر به انجام مطالعات زیادی شده است. این مطالعات دو روش جراحی عروق کرونر، با استفاده از پمپ قلبی-ریوی و بدون استفاده از پمپ قلبی-ریوی را با هم مقایسه کرده اند. لذا این مطالعه به منظورمقایسه یافته های آزمایشگاهی دراین دو گروه از بیماران انجام شده است. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به وقوع کمتر آسیب حاد کلیوی و سطح پایین تر قند خون و کراتینین سرم و عوارض احتمالی ناشی از این موارد، روش بدون استفاده از پمپ قلبی-ریوی می‌تواند در بیماران روش مطلوب تری برای درمان باشد. با این حال در انتخاب روش جراحی به سایر مؤلفه‌ها نیز باید توجه داشت. یافته‌ها: وقوع آسیب حاد کلیوی و افزایش میزان کراتینین سرم، نیتروژن اوره خون، پتاسیم سرم و سطح گلوکز خون در گروه استفاده از پمپ قلبی-ریوی بیشتر بود (۰۵/۰< P). اما مقادیر سدیم سرم در دو گروه تفاوت معناداری نداشت (۸۴/۰=P). مواد و روش‌ها: در یک مطالعه گذشته نگر، ۱۶۷ بیمار تحت درمان با جراحی عروق کرونر به دو روش با و بدون استفاده از پمپ قلبی-ریوی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک از لیست بیماران بیمارستان قلب جماران (تهران) در سال۱۳۸۷ انتخاب شدند و از نظر مقادیر قند خون، کراتینین، سدیم و پتاسیم سرم و وقوع آسیب حاد کلیه با هم مقایسه شدند.
طیبه رضایی نسب ، ایرج صالحی، موسی کافی، سجاد رضائی، شاهرخ یوسف زاده،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: آزمون بندرگشتالت یکی از معروف‏ترین آزمون‏های نوروپسیکولوژیک است که ساده و سهل الاجرا بوده و جهت ارزیابی آسیب‏های مغزی مورد استفاده قرار می‏گیرد. هدف از این مطالعه تعیین میزان حساسیت، ویژگی و نقطه برش این آزمون در افراد دچار آسیب مغزی تروماتیک (TBI) بود. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که آزمون بندرگشتالت در تشخیص آسیب مغزی تروماتیک خفیف نسبتاً ضعیف ظاهر می شود. ولی ویژگی آن بالا بوده و در تشخیص افراد سالم با موفقیت عمل می‏کند. یافته‌ها: در این پژوهش برای نقطه برش۵/۶، حساسیت ۸/۵۵%، ویژگی۲/۸۱ % و ناحیه زیر منحنی راک ۶۹/۰ محاسبه گردید. همچنین ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و کارایی به ترتیب برابر با ۰۸/۹۵%، ۰۳/۲۲% و۱۷/۵۹% به دست آمد. مواد و روش‌ها: در مجموع ۱۲۰ بیمار دچار TBI با میانگین سنی ۶۰/۱۳± ۲۵/۳۱ در قالب یک مطالعه توصیفی- تحلیلی به شیوه نمونه‏گیری غیر احتمالی و پیاپی وارد مطالعه شدند. از همه بیماران ارزیابی‏های عصب‌شناختی توسط برش‌نگاری رایانه‏ای (CT اسکن)صورت گرفت و سپس آزمون دیداری- حرکتی بندرگشتالت به عمل آمد. برای تحلیل داده‏ها از آزمون منحنی راک استفاده گردید.
ابراهیم فلاحی، علیرضا غیاثوند، فرزاد ابراهیم‌زاده، امیرحسین خلخالی‌راد،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: سیب مهمترین میوه مصرفی در تعداد زیادی از کشورهای جهان می باشد و اهمیت بسیار زیادی در رژیم غذایی و سلامت فرد دارد. این تحقیق با هدف تعیین میزان ویتامین ث (اسید اسکوربیک)، اسیدهای آلی غالب (اسید سیتریک و مالیک)، و ترکیبات فرار و معطر میوه سیب ارقام زرد و قرمز لبنانی در شهرستان‌های خرم آباد و بروجرد انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی نمونه‌های میوه مورد نیاز در اواخر شهریورماه سال ۱۳۸۷ جمع آوری شد. برای این منظور از هر درخت که به عنوان یک واحد آزمایشی محسوب شد و تعداد ۵ عدد سیب در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی چیده شد. ترکیبات فرار و معطر با استفاده از روش جدید ریز استخراج با فاز جامد از فضای فوقانی – مافوق صوت (SPME GC/MS)، میزان اسید آسکوربیک (ویتامین ث) با استفاده از روش ۲ ،۶- دی کلروفنل اندوفنل و میزان اسیدهای آلی میوه (اسید مالیک و سیتریک) به روش تیتراسیون اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: مقدار اسید اسکوربیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب ۴۹/۹ و ۰۹/۹ میلی گرم در ۱۰۰ گرم و در مجموع ۲۹/۹ میلی گرم در ۱۰۰ گرم بود. مقدار اسید مالیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب ۲۶/۰ و ۲۷/۰ و اسید سیتریک در هر دو نوع سیب ۲۸/۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم بود . اسیدیته سیب قرمزدر حدود ۴ و سیب زرد ۷/۳ بود. سیب قرمز دارای اسیدیته بیشتری نسبت به سیب زرد بود. از نظر مواد فرار بیشترین فراوانی در بین سیب قرمز و زرد مربوط به فارنسین بود.
بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع سیب استان لرستان دارای اسید اسکوربیک در حدود سه برابر مقدار موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران است. از نظر اسید مالیک و سیتریک تفاوت معنی داری بین سیب زرد و قرمز وجود نداشت.
سوده شادکام، جواد ملازاده، امیرحسین یاوری،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: بررسیهای انجام شده توسط مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت نشان میدهد موارد ابتلا به ایدز از طریق رفتارهای پر خطر جنسی رو به افزایش است که میتواند زنگ خطری برای تشدید عواقب ناگوار این بیماری در جامعه باشد. دشواری تنظیم هیجان و مواجهه با واقعه آسیب زا از مهمترین عوامل دخیل در رفتار پرخطر جنسی هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطهای دشواری تنظیم هیجان در رابطه رفتار پر خطر جنسی و مواجهه با واقعه آسیب زا بود.

مواد و روش ­ها: ۲۰۰ نفر از سوء مصرف کنندگان مواد مراجعه کننده به مراکز درمان و بازپروری اعتیاد در شیراز با روش نمونه گیری در دسترس برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه رفتارهای پرخطر مربوط به HIV، چک لیست وقایع زندگی و مقیاس مشکلات در نظم بخشی هیجانی استفاده شد. با استفاده از مدل معادله ساختاری مدل علّی احتمالی تحلیل شد.

یافته ­ها: نتایج پژوهش از نقش واسطه گری دشواری تنظیم هیجان در رابطه مواجهه با واقعه آسیب زا و رفتار پرخطر جنسی حمایت میکند (۰۰۰۱/۰ P=،۳۱/۰=β).

بحث و نتیجه­ گیری: شواهد نشان میدهد که مواجهه با وقایع آسیب زا و دشواری تنظیم هیجان میتوانند زمینه ایجاد رفتار پر خطر جنسی را فراهم کنند. به بیان دیگر واقعه آسیب زا با اختلال در تنظیم هیجانات منجر به رفتار پر خطر میشود.


رجب رشیدی، مریم خوشناموند، رسول محمدی، خاطره عنبری،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: نیدل استیک شدن یکی از مشکلاتی است که کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی به ویژه پرستاران با آن مواجه هستند. با توجه به اهمیت این موضوع هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی و علل آسیب نیدل استیک در بین پرستاران می­باشد.
مواد و روش ­ها: این پژوهش مطالعه مقطعی- تحلیلی بود و جامعه پژوهش را کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان­های آموزشی شهر خرم آباد در سال ۱۳۹۹ تشکیل دادند. ابزار جمع­آوری اطلاعات پرسش­نامه­ای شامل دو بخش اصلی بود. بخش نخست در زمینه مشخصات دموگرافیک و بخش دوم شامل سؤالات تخصصی درباره نیدل استیک بود. برای تحلیل داده­ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۵ وآزمون رگرسیون لجستیک استفاده شد.
یافته ­ها: دراین مطالعه بصورت تصادفی ساده ۳۸۰پرستار از کل  بیمارستان­های آموزشی شهر خرم­آباد انتخاب شدند.  از کل ۳۸۰ نمونه، ۲۰۴ پرستار (۷/۵۳%) نیدل استیک شده بودند و ۱۷۶ نفر (۳/۴۶%) نیدل استیک نداشتند، ۳۰۱ نفر (۲/۷۹%) زن و ۷۹ نفر (۸/۲۰%) مرد بودند. ۱۹۴ نفر (۵۲%) بین ۲۰-۳۰ سال، ۱۴۲ نفر (۱/۳۸%) بین ۳۰-۴۰ سال و ۳۷ نفر (۹/۹%) بالای ۴۰ سال سن داشتند. به لحاظ آماری نتایج نشان داد که همبستگی معناداری بین نوبت کاری و نیدل استیک شدن (۰۰۳/۰=P)، سابقه کار و نیدل استیک شدن (۰۲۷/۰= P) و بخش محل خدمت و نیدل استیک شدن (۰۱۵/۰=P) وجود دارد. نتایج نشان داد که همبستگی معناداری بین جنسیت، سن، بیمارستان محل خدمت، تحصیلات و نیدل استیک شدن وجود ندارد.
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به این که در کشور ما به دلایل مختلف استفاده از ابزار و روش ­های جدید تزریق رایج نیست لذا کوشش برای تغییر رفتار شغلی پرستاران باید با تأکید بیشتری انجام گیرد.

بیژن گودرزی، مسعود میرمعزی، محمد حیدری‌نیا، یاسمن گودرزی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: یکی از شایع‌ترین آسیب لیگامانی زانو، پارگی لیگامان صلیبی قدامی است که با کاهش دامنه حرکتی همراه است. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر یک دوره حرکت‌درمانی بر درد، دامنه حرکتی مفصل و قدرت زانوی مبتلایان به آسیب لیگامان صلیبی قدامی پیش از جراحی بود.
مواد و روش‌ها: درمجموع ۲۰ بیمار مرد مبتلابه آسیب لیگامان صلیبی قدامی با دامنه سنی ۱۷ تا ۲۹ سال در دو گروه حرکت‌درمانی (۱۱= n) و کنترل (۹= n) قرار گرفتند. گروه حرکت‌درمانی سه جلسه در هفته برای ۸ هفته تحت مداخله تمرینی قرار گرفتند. از آزمودنی‌ها قبل و بعد از سپری کردن دوره درمانی آزمون به عمل آمد. متغیرهای درد، قدرت ایزوکینتیکی عضلات بازکننده زانو و دامنه حرکتی مفصل زانو به ترتیب توسط شاخص مقیاس دیداری درد، گونیا متر و دستگاه دینامومتر بایودکس اندازه‌گیری شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون تی استیودنت در سطح معنی‌داری ۰۵/۰>p مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: پس از یک دوره حرکت‌درمانی، میانگین شاخص درد، حداکثر گشتاور عضله چهار سر رانی و دامنه حرکتی مفصل زانو در گروه حرکت‌درمانی بهبود یافت (۰۵/۰>p).
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد، حرکت‌درمانی موجب کاهش درد، افزایش دامنه حرکتی مفصل زانو و قدرت عضلات چهار سر ران پیش از جراحی می‌شود. با توجه به نتایج این پژوهش، استفاده از برنامه‌های حرکت‌درمانی مناسب برای بهبود قدرت و دامنه حرکتی مفصل زانو، می‌تواند راهکاری سریع برای ورزشکارانی با پارگی لیگامان صلیبی قدامی قبل از جراحی باشد.

فرامرز فرهمند، راضیه السادات موسوی رکن آبادی، محمودرضا خلوصی، نجمه زارعی جلیانی، مهدی علی بیگی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: ضربه به سر و به دنبال آن، آسیب تروماتیک مغزی یکی از علل اصلی موربیدتی و مورتالیتی در ایران است. هدف از مطالعه حاضر بررسی یافته های سی تی اسکن (CT) مغزی در موتورسواران با آسیب تروماتیک مغزی می­باشد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی گذشته نگر (تیر-شهریور ۱۳۹۷) تمامی موتور سواران بالای ۱۲ سال با تروما به سر، مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان شهید رجایی شیراز که CT اسکن مغزی برای ایشان انجام گرفت، وارد مطالعه شدند. پرونده های پزشکی بایگانی شده بیماران بررسی گردید و فرم جمع ­آوری داده ها شامل سن، جنس و یافته های مرتبط با ترومای حاد و یافته های تصادفی در CT اسکن مغزی تکمیل شد. سپس داده های به دست آمده مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
یافته ­ها: ۶۴۲ بیمار وارد مطالعه شدند. میانگین سنی در افراد مورد بررسی ۱۲/۱۷±۶۱/۳۳ سال بود. همه بیماران مرد بودند. ۵۱ بیمار (۹/۷%) دارای یافته غیرطبیعی در CT اسکن مغزی بودند. بیشترین یافته، شکستگی قاعده جمجمه (۲۳%) و شکستگی های خطی جمجمه (۱۷%) بود. هیچ یافته تصادفی (یافته های غیرمرتبط با ترومای حاد) مشاهده نگردید. ۸ بیمار (۷/۱۵%) با یافته های مثبت در CT اسکن مغزی فوت کردند.
بحث و نتیجه ­گیری: از آنجا که در مطالعه حاضر، تنها ۹/۷% از بیماران دارای یافته غیرطبیعی در CT اسکن مغزی بودند و با توجه به مقایسه نتایج به دست آمده از این مطالعه با مطالعات مشابه، به نظر می رسد میزان استفاده از CT اسکن مغزی در این مرکز بالا می باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb