جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای عود محلی تومور

سیاوش معصومی جویباری، مائده برهمن، مهشید پناهی، علیرضا نیکوفر، سهیلا صیاد،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سرطان پستان شایع­ترین سرطان در ایران براساس بروز استاندارد شده ­ی سنّی است. رویکرد چند رشته ­ای در درمان این سرطان شامل جرّاحی، پاتولوژی، شیمی ­درمانی و رادیوتراپی از جایگاه ویژه­ ای برخوردار است. در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی بقای دوساله ­ی بدون عود و اندازه ­ی حاشیه ­ی امن عاری از تومر در بیماران جرّاحی حفظ پستان که مورد درمان چند رشته ­ای گرفته ­بودند بپردازیم.
روش­ ها: این مطالعه در بیمارستان فیروزگر تهران انجام شد و بیماران از اردیبهشت سال ۹۵ تا شهریور سال ۹۷ به روش سرشماری وارد مطالعه شدند و تا شهریور سال ۹۹ تحت پیگیری دوساله قرار گرفتند. جهت بیماران حاشیه­ های امن فوقانی، تحتانی، خارجی، داخلی، قدامی و عمقی در نمونه ­های لامپکتومی اندازه ­گیری شد. همچنین عود دوساله نیز براساس توزیع پوآسون گزارش گردید.
یافته ­ها: در این مطالعه ابتدا ۱۵۶ بیمار مورد کنسر پستان به روش سرشماری انتخاب شدند که ۸۱ مورد آن جرّاحی حفظ پستان بود. میانگین اندازه ­ی حاشیه ­ی امن در سمت فوقانی ۱,۷۳، تحتانی ۲.۰۲، خارجی ۲.۳۰، داخلی ۲.۴۱، قدامی ۱.۳۹ و عمقی ۱.۲۷ سانتی­متر بدست آمد. تنها در یک بیمار عود موضعی مشاهده شد (بقای بدون عود = ۹۸.۷۷%).
بحث و نتیجه­ گیری: حاشیه ­های امن کافی در کنار رویکرد درمانی چند رشته­ ای با بقای بدون عود دوساله ­ی ۹۸ درصدی در بیماران جرّاحی حفظ پستان همراه بود که در مقایسه با سایر مطالعات بیشتر است. به نظر می ­رسد حاشیه ­ی امن کمتر نیز بتواند با پیشگیری از عود همراه باشد؛ امّا مهم­تر از آن مشارکت دادن مخصّصین رشته های مختلف در درمان بیماران است. این رویکرد برای مداخله برروی بیماران توصیه می ­شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb