جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مقاومت آنتی‌بیوتیکی

زهرا عاطفی، نادیا کاظمی پور،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه:  استافیلوکوکوس اورئوس از دسته پاتوژن‌های فرصت طلب است که در عفونت‌های بیمارستانی نقش دارد. با توجه به توانایی تولید بیوفیلم توسط این باکتری، مقاومت آنتی‌بیوتیکی آن افزایش یافته است. نانوذرات نقره با توجه به اندازه کوچکشان، توانایی نفوذ به سلول‌های باکتری و از بین بردن بیوفیلم باکتری را دارند. هدف بررسی اثر ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره و جنتامیسین بر استافیلوکوکوس اورئوس بالینی است.
مواد و روش ­ها: ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس از مراکز بهداشتی شهر کرمان جمع‌آوری و توسط آزمون‌های بیوشیمیایی شناسایی شدند. مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها بررسی و در ادامه MIC جدایه‌ها توسط جنتامیسین و نانوذرات نقره بررسی شد. ایزوله‌های باکتریایی در مقابل غلظت MIC ۲، MIC، MIC ۲/۱ و MIC ۴/۱ از جنتامیسین و نانوذرات نقره به طور جداگانه قرار گرفتند و نتایج با یکدیگر مقایسه شدند.
یافته ­ها: ۱۰۰ درصد ایزوله‌ها به آنتی‌بیوتیک‌های اگزاسیلین و پنی‌سیلین، ۳۳/۶۳ درصد به تتراسیکلین، ۶۶/۶ درصد به سیپروفلوکساسین و ۳۳/۳ درصد به جنتامیسین مقاوم بودند. غلظت MIC ایزوله‌ها در برابر جنتامیسین از ۶۴ تا ۳۲ میکروگرم در میلی‌لیتر و در برابر نانوذرات نقره از غلظت ppm ۶۲/۱۰ تا ppm ۳۱/۵ بود. مقایسه اثر ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره و جنتامیسین در غلظت‌های MIC، MIC ۲/۱ و MIC ۴/۱ با یکدیگر در سطح معنی‌داری ۵درصد اختلاف معنی‌دار داشتند و اثر ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره از جنتامیسین بهتر بود.
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می‌شود با تحقیقات بیشتر از نانوذرات نقره جهت کنترل و از بین بردن بیوفیلم‌های شکل گرفته شده توسط استافیلوکوکوس اورئوس بهره برد.

پگاه شکیب، علیرضا برفی پور سالار، زهرا حقیقتیان، رسول محمدی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: کلبسیلا پنومونیه یکی از انواع باکتری‌های بیماری‌زای انسانی مهم است که پیدایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی مشکلات درمانی زیادی را برای حذف آن ایجاد کرده است؛ لذا مطالعه حاضر باهدف بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری کلبسیلا پنومونیه در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید رحیمی خرم ­آباد در سال ۱۴۰۱ انجام شد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی ۱۲۰ نفر از بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید رحیمی خرم ­آباد در سال ۱۴۰۱ انجام شد. پس از جمع‌آوری ایزوله‌های کلبسیلا پنومونیه، الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌ها ارزیابی شد. سپس ارتباط میان مقاومت آنتی‌بیوتیکی با متغیرها با نرم‌افزار  SPSS  نسخه ۲۵ تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ­ها: میانگین سنی بیماران ۴۴/۲۶ ± ۰۹/۵۵ سال بود. بیشترین سویه کلبسیلا پنومونیه از نمونه ادراری (۳/۴۸ %) به دست آمد. بیشترین حساسیت آنتی‌بیوتیکی نسبت به آمیکاسین (۸/۶۵ %)، جنتامایسین (۸/۵۰ %) و سیپروفلوکساسین (۲/۴۹ %) و بیشترین مقاومت نسبت به سفکسیم (۳/۶۸ %)، سفوتاکسیم (۷/۶۶ %) و سفتریاکسون (۸/۶۰ %) گزارش شد. بین بخش مراقبت‌های ویژه بستری (ICU  جراحی، ICU  جنرال، ICU  داخلی، ICU  اورژانس و ICU  اطفال و الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی ارتباط معنی‌داری وجود داشت (۰۵/۰  P<).
بحث و نتیجه ­گیری: با مشخص نمودن الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی بخش مراقبت‌های ویژه در منطقه مورد بررسی و گزارش آن به پزشکان می‌توان نتایج را در درمان‌های تجربی مورد توجه قرار داد که خود سبب پاسخ‌دهی بهتر بیماران نسبت به دارو و کاهش مقاومت آنتی‌بیوتیکی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان را سبب می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb