۴ نتیجه برای ناتوانی
عبدالرضا خیرالهی، شکوفه احمدی پور،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: وازکتومی روشی نسبتا“ بی خطر و مؤثر در پیشگیری از بارداری است که به دلیل عدم نیاز به فن آوری پیچیده در خیلی از مناطق قابل اجرا است. با وجود این در کشور ما در برخی مناطق استقبال چندانی از آن نشده و در بسیاری از موارد این باور عمومی وجود دارد که وازکتومی باعث ایجاد ناتوانی جنسی در فرد مذکر می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی عوارض دیررس وازکتومی در افراد وازکتومی شده در شهرستان خرم آباد بود.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی انجام شد و ۱۱۰ نفر از مراجعه کنندگانی که در فاصله سالهای ۸۱-۷۸ در مرکز بهداشتی درمانی شماره ۳ خرم آباد وازکتومی شده بودند، مورد بررسی قرارگرفتند. متغیرهای مورد مطالعه شامل میل جنسی، ناتوانی جنسی، گرانولوم، مشکل انزال،درد مفاصل، اختلال خواب، درد مزمن محل عمل، پشیمانی از عمل و ناموفقی عمل جراحی بود. اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه و معاینه افراد جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: بعد از ارزیابی های لازم روی ۱۱۰نفر از مراجعه کنندگان، مشخص گردید که ۶۰ درصد افراد، عدم تغییر در میل جنسی و ۳۰ درصد از آنها افزایش میل جنسی داشتند. ۵/۸۵ درصد بدون ناتوانی جنسی، ۵/۸۵ درصد بدون گرانولوم و ۹/۹۰ درصد فاقد درد مفاصل بودند. ۱/۸۹ درصد شکایتی از اختلال انزال نداشتند. ۵/۹۵ درصد بدون اختلال خواب و ۸۰ درصد درد مزمن محل عمل نداشتند. ۳/۹۷ درصد از انجام وازکتومی پشیمان نبودند. همچنین در هیچ موردی شکست عمل جراحی وجود نداشت.
نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید که وازکتومی یک روش مؤثر و موفق در پیشگیری از بارداری است. دربیشتر موارد فاقد عوارضی از قبیل کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی، گرانولوم و... بود. در موارد اندکی که افراد وازکتومی شده از برخی عوارض شاکی بودند، نمی توان با قطعیت آن را صرفا ناشی از وازکتومی دانست و جهت بررسی بیشتر بایستی مطالعات تحلیلی و مورد- شاهد انجام گیرد.
کاویان قندهاری، زهرا ایزدی مود،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۶ )
چکیده
مقدمه: یافته های بالینی تاثیر گذار بر ناتوانی بیماران سکته مغزی حائز اهمیت است. زیرا وجود این عوامل می توانند در پیش آگهی و بهبودی بعدی بیمار تاثیر گذار باشند. |
مواد و روشها: بیماران پی در پی مبتلا به آنفارکت مغزی شده و بیمارانی که به طور متعدد در بیمارستان ولیعصرخراسان بستری شده بودند در سال ۱۳۸۴ در این مطالعه قرار گرفتند. وجود همی هیپوستزی، همی آنستزی، همی نگلکت و همونیموس همی آنوپسی در بیماران بررسی شد. مرتبه ناتوانی بیمار ۷۲ ساعت بعد از سکته بر اساس معیار رانکین تعیین شد. آزمون T و فیشر برای تحلیل آماری میانگین مرتبه ناتوانی بکار رفت و p کمتر از۰۵/۰ معنی دار تلقی شد. |
یافته ها : ۳۲۹ بیمار با سکته مغزی بررسی شدند. در گروه مورد مطالعه۴/۳۷% همی هیپوستزی، ۸/۱۳% همی آنستزی، ۹/۷% همی نگلکت و ۳/۷% همونیموس همی آنوپسی داشتند. میانگین ناتوانی در بیماران با همی آنستزی بطور معنی داری بیشتر از سایر بیماران بود (۰۰۱/۰ (p< . میانگین ناتوانی در افراد با همی هیپوستزی، همی نگلکت و همونیموس همی آنوپسی نسبت به افراد بدون آن تفاوت معنی داری نداشت و بترتیب ۴۴/۰ p= ، ۲۳/۰ p= و ۸۳/۰ p= بود. میانگین ناتوانی در بیماران با تریاد همی آنستزی، همی نگلکت و همونیموس همی آنوپسی بطور معنی داری بیشتر از سایرین بود (۰۰۱/۰ p< ). |
بحث و نتیجه گیری : همی آنستزی موثرترین یافته بالینی تاثیر گذار بر ناتوانی مبتلایان به سکته مغزی است. وجود تریاد بالینی فوق تشدید کننده میانگین ناتوانی در این بیماران است. |
|
پرویز بهرامی، محمد زیبایی، حاتم زبر دست، فرزاد ابراهیم زاده، سمیرا یادگاری، ماه رخ رضایی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: بیماری پارکینسون یک اختلال تحلیل برنده عصبی پیش رونده است و شامل علائم حرکتی و غیرحرکتی متعددی می باشد که هر کدام به نوبه خود سبب ناتوانی و اختلال عملکرد در سطح گسترده در بیماران میشود. این مطالعه با هدف بررسی ناتوانی های بیماران پارکینسونی انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه به صورت سری-موردها بود. افسردگی بر اساس معیار DSM-IV ، میزان اختلالات شناختی بر اساس آزمون کوتاه وضعیت ذهنی MMSE و ناتوانی بیماران بر اساس معیارهوئن و یارتشخیص داده شد. اختلال عملکرد بویایی با چهار ماده آب، گلاب، توتون و قهوه تشخیص داده شد.
بحث و نتیجهگیری: این بررسی نشان داد اختلالات حرکتی و غیرحرکتی با شیوع بالایی در بیماران پارکینسونی وجود دارد. ناتوانی در انجام فعالیتها تحت تأثیر فاکتورهایی چون سن، طول مدت درمان و طول مدت بیماری است. بنابراین تشخیص بیماری و درمان مناسب آن قبل از بروز ناتوانی ها باید مورد توجه قرار گیرد.
یافتهها: در مجموع ۷۹ بیمار مورد مطالعه، بیماری در مردان سه برابر زنان، بیشترین رده سنی درگیر ۷۹-۷۰ سال و شیوع افسردگی و اختلالات شناختی۶/۴۵ و ۹/۳۲ درصد بود. شیوع حملات روشن- خاموش، حملات زمین خوردن و اختلال بویایی به ترتیب ۵/۲۱،۹/۳۲ و ۴/۶۸ درصد و فراوانی بیماران در مرحله سوم نسبت به سایر مراحل بیماری بیشتر بود. بین طول مدت بیماری و نیز طول مدت درمان و میزان ناتوانی ارتباط معنی داری مشاهده شد. ارتباط بین افسردگی و میزان ناتوانی و نیز شدت بیماری با ۰۰۶/۰= Pمعنی دار بود.
صبا حسنوندی، سمیرا صالح اردستانی، شیرین قاضی، باقر حسنوند، فرشته یدی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: هدف این پژوهش بررسی کارکردهای اجرایی شامل حافظه کاری، سازماندهی-برنامه ریزی و استدلال در کودکان با و بدون ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه خواندن و نوشتن بود.
|
مواد و روش ها: طرح این پژوهش پسرویدادی بود و جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر پایه سوم مقطع ابتدایی با و بدون ناتوانیهای ویژه یادگیری، در شهر تهران بود. نمونه پژوهش ۹۰ دانش آموز پسر مقطع ابتدایی بود که در سه گروه ۳۰ نفره با ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه خواندن، گروه با ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه اختلال نوشتن و گروه عادی بر اساس نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، خرده آزمون های حافظه رقمی و تشابهات وکسلر، آزمون آندره ری و آزمون غیررسمی خواندن و نوشتن بودند. داده ها با آزمون ANOVA تحلیل شدند.
|
یافته ها: نتایج نشان داد که کودکان دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری در کارکردهای اجرایی حافظه کاری، سازماندهی-برنامه ریزی و استدلال با گروه عادی تفاوت داشتند (۰۵/۰ < P). همچنین بین دو گروه دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه خواندن و نوشتن در حافظه کاری و استدلال تفاوت وجود داشت، ولی در مؤلفه سازماندهی-برنامه ریزی بین دو گروه دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری تفاوتی مشاهده نشد.
|
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این یافته ها، پیشنهاد میشود برای دانش آموزان دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری، روشهایی جهت بهبود حافظه کاری، سازماندهی-برنامه ریزی و استدلال اتخاذ شود.
|