جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نانوذرات نقره

صفورا دهقان، علی نعمتی، پوران اردلان،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: یکی از جنبه های مهم در نانو فناوری تولید نانو مواد  با اندازه، خصوصیات شیمیایی و ابعاد قابل کنترل در زیست شناسی است. بنابراین می توان گفت که هدف از نانو فناوری کنترل تک تک اتم ها و مولکول ها می باشد. امروزه مشخص شده است که نانو ذرات قادر به از بین بردن سلول های سرطانی بدون اثرات جانبی در سلول های طبیعی هستند. سرطان سلول های کبدی پنجمین سرطان رایج در جهان و سومین عامل مرگ و میر سرطان در دنیا محسوب می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی خصوصیات ضد التهابی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز توسط گیاه تاج خروس بر روی سلول های سرطانی کبد  Hep G۲   است.
مواد و روش ­ها: مطالعات انجام گرفته در پژوهش حاضر شامل آزمایشات In vitro   بود. اثر ضد التهابی نانوذرات نقره تولید شده با استفاده از گیاه تاج خروس با تکنیک Real-time PCR  و سنجش بیان ژن های IL-۱b و IL-۱۰ در غلظت های  ۵۰ ، ۱۰۰ و ۲۰۰  میکروگرم  بر میلی لیتر ارزیابی گردید.
یافته­ ها: یافته های به دست آمده از بیان ژن نشان داد که نانو ذرات نقره تولید شده با استفاده از گیاه تاج خروس اثر ضد التهابی خود را با کاهش بیان ژن پیش برنده التهاب  IL-۱b در سطح معنی داری ۰۰۱/۰P< و افزایش بیان ژن ضد التهابی  IL-۱۰ در سطح   معنی داری ۰۰۱/۰P< اعمال می کند.
بحث و نتیجه ­گیری:  براساس نتایج این تحقیق نانو ذرات نقره سنتز شده از گیاه تاج خروس دارای خصوصیات ضد التهابی بوده و سبب کاهش بیان ژن پیش برنده التهاب IL-۱b  در حد معنی دار شده است. همچنین بیان ژن IL-۱۰  به صورت معنی دار افزایش یافته است. با توجه به این ویژگی ها احتمالا استفاده از این نانوذرات پس از مطالعات تکمیلی می تواند به عنوان داروی مکمل در درمان سرطان و دیگر کاربرد های زیست پزشکی پیشنهاد شود.


زهرا عاطفی، نادیا کاظمی پور،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه:  استافیلوکوکوس اورئوس از دسته پاتوژن‌های فرصت طلب است که در عفونت‌های بیمارستانی نقش دارد. با توجه به توانایی تولید بیوفیلم توسط این باکتری، مقاومت آنتی‌بیوتیکی آن افزایش یافته است. نانوذرات نقره با توجه به اندازه کوچکشان، توانایی نفوذ به سلول‌های باکتری و از بین بردن بیوفیلم باکتری را دارند. هدف بررسی اثر ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره و جنتامیسین بر استافیلوکوکوس اورئوس بالینی است.
مواد و روش ­ها: ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس از مراکز بهداشتی شهر کرمان جمع‌آوری و توسط آزمون‌های بیوشیمیایی شناسایی شدند. مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها بررسی و در ادامه MIC جدایه‌ها توسط جنتامیسین و نانوذرات نقره بررسی شد. ایزوله‌های باکتریایی در مقابل غلظت MIC ۲، MIC، MIC ۲/۱ و MIC ۴/۱ از جنتامیسین و نانوذرات نقره به طور جداگانه قرار گرفتند و نتایج با یکدیگر مقایسه شدند.
یافته ­ها: ۱۰۰ درصد ایزوله‌ها به آنتی‌بیوتیک‌های اگزاسیلین و پنی‌سیلین، ۳۳/۶۳ درصد به تتراسیکلین، ۶۶/۶ درصد به سیپروفلوکساسین و ۳۳/۳ درصد به جنتامیسین مقاوم بودند. غلظت MIC ایزوله‌ها در برابر جنتامیسین از ۶۴ تا ۳۲ میکروگرم در میلی‌لیتر و در برابر نانوذرات نقره از غلظت ppm ۶۲/۱۰ تا ppm ۳۱/۵ بود. مقایسه اثر ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره و جنتامیسین در غلظت‌های MIC، MIC ۲/۱ و MIC ۴/۱ با یکدیگر در سطح معنی‌داری ۵درصد اختلاف معنی‌دار داشتند و اثر ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره از جنتامیسین بهتر بود.
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می‌شود با تحقیقات بیشتر از نانوذرات نقره جهت کنترل و از بین بردن بیوفیلم‌های شکل گرفته شده توسط استافیلوکوکوس اورئوس بهره برد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb