۴ نتیجه برای ناهنجاری
مصطفی بهرامی، علی فرهادی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
مقدمه: هدف از این تحقیق بررسی میزان ناهنجاری های جسمانی در بین نوجوانان پسر و دختر استان لرستان است.
بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان می دهد که سطح و میزان ناهنجاری های جسمانی در بین پسران و دختران مورد تحقیق بسیار بالاست بنابراین نیاز به یک برنامه ریزی جدی در خصوص ناهنجاری ها و به خصوص تجویز حرکات اصلاحی و فراهم آوردن زمینه های فعالیت بدنی آنان امری لازم و ضروری به نظر می رسد.
یافته ها: با توجه به یافته های به دست آمده ۶۷ /۵۷ درصد از پسران و ۸۹/۶۸ درصد از دختران دچار ناهنجاری جسمانی بوده اند. ضمن این که بین عادات خوابیدن و لوردوز کمری و کیفوز پشتی، بین طریقه حمل کیف و افتادگی شانه ها، بین طریقه نشستن چهار زانو و پای پرانتزی و همچنین بین استفاده از کفش های پنجه باریک وپاشنه بلند با شست کج ارتباط های معنی داری مشاهده گردید.
مواد و روشها: جامعه آماری تحقیق را کل نوجوانان استان لرستان تشکیل می دهند که از این جامعه تعداد ۴۰۰ نفر پسر و ۴۵۰ نفر دختر با دامنه سنی ۱۱ تا ۱۵ ساله به عنوان نمونه تحقیق و به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه و آزمون های عملی همچون صفحه شطرنجی، متر، ترازو و …جمع آوری گردید. بعد از اتمام تحقیق نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
محمد رضا مرادپوریان، مسعود رحمتی، مریم فولادوند،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: در هر منطقه جغرافیایی با توجه به فرهنگ اجتماعی و اقلیمی، ناهنجاریها و عوارض خاصی ممکن است در ستون فقرات رخ دهند که در صورت شناسایی، اغلب با حرکات و الگوهای رفتاری خاص میتوانند اصلاح گردند. بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان و علل ناهنجاریهای ستون فقرات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد انجام پذیرفت.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، در سال های ۱۳۹۰-۱۳۸۹ بر روی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد انجام گرفت. از میان ۱۴۰۰۰ نفر دانشجو، تعداد ۵۰۰ نفر (۲۵۰ نفر زن و ۲۵۰ نفر مرد) به طور خوشه ای چند مرحله ای از میان دانشجویانی که در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۰-۸۹ مشغول به تحصیل بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا در طی پرسشنامهای مشخصات فردی دانشجویان، سابقه بیماری و عادات روزمره آنان پرسیده شد. سپس وزن و قد دانشجویان و ناهنجاریهای ستون فقرات آنان بررسی گردید. برای اندازه گیری ناهنجاریهای ستون فقرات از آزمون استاندارد نیویورک و صفحه شطرنجی استفاده شد. همچنین جهت اندازهگیری زوایای قوس مهرههای کمری و پشتی از خط کش منعطف استفاده گردید.
بحث و نتیجهگیری: تحقیق حاضر نشان دهنده آمار بالای شیوع ناهنجاری های ستون فقرات در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد است که عواملی چون فقر حرکتی، عادات نادرست در راه رفتن، ایستادن، نشستن، خوابیدن، حمل نادرست کیف و وسایل، نقش بسزایی در ایجاد هر یک از این ناهنجاری ها داشته اند.
یافتهها: ۲/۸۳% (۲۰۸ نفر) مردان و ۲/۸۷% (۲۱۸ نفر) زنان دانشجو دارای حداقل یک عارضه بودند. بیشترین ناهنجاری در مردان مربوط به عارضه کیفوز (۶/۸۳%) و در زنان مربوط به عارضه شانه نابرابر (۷۶%) بود. عارضه افتادگی شکم (۴/۱۰%) در مردان و عارضه انحراف بالاتنه (۲/۱۹%) در زنان، کمترین میزان ناهنجاری را نیز به خود اختصاص دادند. همچنین میان عادات غلط خوابیدن و مطالعه با لوردوز و کیفوز، میان عادات نادرست حمل کیف و وسایل و شانه نابرابر، عادات غلط مطالعه و سر به جلو و عادات غلط نشستن در خانه و کیفوز ارتباط معنیداری مشاهده شد (۰۵/۰P<).
پیمان آسترکی، غفارعلی محمودی، خاطره عنبری، بهزاد محمد سوری، لیلا دوستی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
بحث و نتیجهگیری: سقط جنین به معنی سقط درمانی است و با افزایش موارد مجاز انجام سقط جنین درمانی، از انجام سقطهای غیر قانونی کاسته خواهد شد و سبب افزایش سلامت زنان باردار می گردد. با افزایش میزان آگاهی کادر پزشکی از موارد مجاز سقط درمانی و قوانین مربوطه و راهنمایی صحیحتر زنان باردار، میتوان به سلامت جامعه آنها کمک شایانی نمود. و همچنین، از مشکلات متخصصین زنان و زایمان نیز در این زمینه کاسته می شود. مواد و روشها: در این مطالعه بصورت اپیدمیولوژیک، توصیفی- تحلیلی و مقطعی، کل درخواست های سقط جنین استان لرستان که در سال ۱۳۹۲ جهت دریافت مجوز به پزشکی قانونی شهرستان خرم آباد ارجاع شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند، اطلاعات مربوط به این افراد در پرسشنامه ثبت شد و با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: از میان ۲۰۵ مراجعه کننده در طول یک سال به ۱۴۴ مورد مجوز سقط داده شده که از این میان، ۸۸% به علت ناهنجاری جنینی و ۱۲% به علت بیماری های مادر بود. فراوان ترین بیماری در جنین ها، اختلالات مغز و جمجمه و در مادران بیماری های قلبی عروقی و اختلالات هماتولوژیک بود. در این موارد، بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی ۳۴-۲۵ سال بود. از بین ۶۱ مورد درخواست که موارد مجوز صادر نشده است سن بالای حاملگی با ۲۶ مورد، شایع ترین علت رد درخواست سقط جنین و در بین این افراد نیز، بیماریهای مغز و جمجمه، شایع ترین علت درخواست سقط بود. مقدمه: با صدور مجوز سقط جنین در برخی موارد بیماریهای جنین و مادر که با تصویب قانون در سال ۸۴ عملی شد، تحولی اساسی در سقط جنین درمانی در نظام سلامت ایران صورت گرفت. هر چند ممکن است مواردی از سقط غیرقانونی وجود داشته باشد ولی مطالعه ما بررسی سقط های قانونی استان لرستان، طی سال ۱۳۹۲ می باشد که منجر به افزایش آگاهی کادر پزشکی و درمانی در مورد اندیکاسیون های سقط درمانی، زمان انجام آن و پاسخ به سئوالات مربوطه است.
سعیده حیدری نژاد، محمود خاکساری مهابادی، رضا رنجبر، حسین حسین نجف زاده ورزی، ، بابک محمدیان،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: دیابت مادری میتواند ناهنجاریهای تکاملی از جمله ناهنجاریهای صورت و کام را ایجاد کند و این اثرات ناهنجاری زایی با مصرف داروهای آنتی اکسیدان کاهش مییابد. در این مطالعه اثر پیشگیری کننده کوارستین در وقوع ناهنجاریهای جنینی ناشی از دیابت ارزیابی شد.
|
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی از ۲۴ سر موش صحرایی ماده ویستار در ۴ گروه استفاده شد. پس از تزریق داخل وریدی ۵۰ میلی گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین به دو گروه و تأیید دیابتی شدن، موشهای همه گروهها جفت گیری داده شدند. یک گروه دیابتی و یک گروه غیر دیابتی از موشها، کوارستین را در روزهای صفر، ۷، ۱۴ و ۲۰ آبستنی ۷۵ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و گروههای دیگر سرم فیزیولوژی را بهصورت خوراکی دریافت کردند. جنینها در روز بیستم آبستنی جمع آوری شدند و بعد از تعیین طول و وزن و رنگ آمیزی، ناهنجاریهای اسکلتی با استریو میکروسکوپ بررسی شد.
|
یافته ها: درصد شکاف کام، دنده مواج و چسبیدن دنده در گروه کنترل دیابتی ۰۹/۳۸، ۷۶/۴ و ۲۸/۱۴ درصد بود ولی بهوسیله کوارستین به ترتیب ۱۲/۱۶، صفر و صفر درصد کاهش یافت. همچنین کوارستین ناهنجاریهای جناغ و دندهها را کاهش داد.
|
بحث و نتیجه گیری: کوارستین بهعنوان یک ماده آنتی اکسیدان میتواند ناهنجاریهای ناشی از دیابت شیرین را کاهش دهد.
|