جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای نوجوانان

غلامحسین احمدزاده، آزاده ملکیان،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه: فرزندان جانبازان اعصاب و روان به طور دائم در معرض ضربات روانی غیر مستقیم ناشی از جنگ قرار دارند و از طرف دیگر به دلیل همانند سازی با الگوی پدر در معرض بروز علائم رفتاری مشابه آنان هستند. به همین دلیل بررسی وضعیت روانی و رشد اجتماعی این نوجوانان برای شناخت بیشتر مشکلات آنان و برنامه ریزی دقیق تر و آگاهانه تر برای رفع این مشکلات ضروری به نظر می رسد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی ـ مقایسه ای میزان پرخاشگری، اضطراب و رشد اجتماعی ۱۴۱ نفر از فرزندان جانبازان در مقطع دبیرستانی با استفاده از ۳ پرسش نامه خود ایفا سنجیده شد و با همسالان آنها در دبیرستان های اصفهان مقایسه گردید. دو گروه از نظر جنس، سال تحصیلی، معدل سال قبل و درآمد خانواده همسان (Match) شده بودند. یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد که پس از کنترل اثر متغیر مخدوش کننده سطح تحصیلات والدین، میزان اضطراب و پرخاشگری در فرزندان جانبازان به طور معنی داری بالاتر از گروه دیگر بوده (۰۵/۰p<)؛ ولی رشد اجتماعی آنان تفاوت معنا داری نداشت. نتیجه گیری: بالاتر بودن سطح اضطراب و پرخاشگری از یک سو و وضعیت نه چندان مطلوب اقتصادی – اجتماعی خانواده های جانبازان که فرزندان آنان را بیش از پیش مستعد این گونه اختلالات روانی و رفتاری می کند، از سوی دیگر، اهمیت پرداختن به برنامه های پالایش بهداشت و روان و اقدامات مداخله ای را در این قشر متذکر می شود.
ماندانا ساکی، مژگان جاریانی، میترا صفا، علی فرهادی، فاطمه قاسمی، افسانه بدری زاده، الهام کرباسی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده

Ø مقدمه: آسیبهای اجتماعی از معضلاتی هستند که قطعاً مانع پیشرفت و توسعه اجتماعی و هرز رفتن نیروی فعال و جمعیت جوان کشور خواهند شد و عدم توجه به این انرژی خسارات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.محیط خانواده نخستین مرکزی است که کودک استعدادها و توانمندیهای خود را در آن محیط رشد و پرورش می دهد. کودکی که محیط خانواده برایش امن نباشد کمتر مقید اصول و قوانین اخلاقی است.پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل خانوادگی و شخصیتی موثر بر بزهکاری در نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت شهر خرم آباد انجام گرفته است.

Ø مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه نوجوانان مقیم در کانون اصلاح و تربیت شهر خرم آباد و دانش آموزان مشغول به تحصیل در دبیرستانهای پسرانه شهر خرم آباد می باشد. نمونه گیری در گروه مورد به روش سرشماری و در گروه شاهد به روش تصادفی خوشه ای انجام گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد ۹۰ SCL استفاده گردید.

Ø یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد بین سابقه مردودی، وضعیت اقتصادی خانواده، در قید حیات بودن والدین، شغل و تحصیلات پدر، شغل و تحصیلات مادر، ارتباطات بین فردی اعضای خانواده و والدین و وجود کشمکش، درگیری و تعارض در خانواده دوگروه تفاوت معنی داری وجود دارد.

همچنین نتایج تحقیق نشان داد ویژگیهای عاطفی و شخصیتی واحدهای مورد پژوهش شامل پرخاشگری، اضطراب، افسردگی، اختلال خود بیمار انگاری، اختلال وسواسی جبری، اختلال هیستریک، اختلال سایکوتیک،پارانوئیدی و فوبیادر گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری وجود دارد

Ø بحث و نتیجه گیری: با عنایت به این امر که محیط خانواده مهمترین عامل تربیتی کودک محسوب شده و هیچ یک از آسیبهای اجتماعی خارج از تأثیر خانواده پدید نیامده است، هیچ جامعه ای نمی تواند ادعای سلامت کند مگر آن که از خانواده سالمی برخوردار باشد.


دکتر شهره قطره سامانی، دکتر شهره پورآرین، دکتر سمانه قهرمانی، دکتر آتوسا ادیبی، دکتر رویا کلیشادی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

با توجه به ارتباط اضافه‌وزن و چاقی با اختلالات سیستم صفراوی در بزرگسالان، دراین مطالعه یافته‌های سونوگرافیک سیستم صفراوی در کودکان و نوجوانان با و بدون اضافه وزن مورد مقایسه قرارگرفت. در این مطالعه مقطعی ۳۷۲ کودک و نوجوان ۱۸-۶ ساله شهراصفهان براساس شاخص توده بدنی در دو گروه نرمال و دارای اضافه وزن قرارگرفتند. وجوداختلالات سیستم صفراوی توسط سونوگرافی در دو گروه مقایسه شد. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۲/۳±۶/۱۲ سال بود. میانگین قطر مجاری صفراوی در گروه دارای شاخص توده بدنی طبیعی ۱/۱±۷/۲ ودر گروه شاخص توده بدنی بالا ۳/۱±۳ میلی‌متر بود. بین میانگین قطر مجاری صفراوی و شاخص توده بدنی رابطه معنی‌داری وجودداشت(۰۴/۰p=). بین سن نمونه‌هاو قطر مجاری صفراوی همبستگی مستقیم به میزان ۱۳/۰ وجود داشت که معنی‌دار بود(۰۱/۰p=).وضعیت کیسه صفرا در همگی طبیعی بود. بین شاخص توده بدنی و ضخامت جدار کیسه صفرا نیز رابطه آماری معنی‌داری وجود نداشت. با تشخیص زودرس بیماری‌های صفراوی مرتبط با اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان می‌توان مانع پیشرفت بیماری شد و عوارض را کاهش داد.
مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، محمد اصغری جعفرآبادی، فرزانه باقرزاد،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: یکی از نگرانی‌ها در مورد سلامت عمومی عادات غذا خوردن نوجوانان است، زیرا ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی ناکافی در این مرحله و بروز چاقی و دیگر بیماری‌های مزمن در بزرگسالی وجود دارد. شناسایی الگوهای غذایی می‌تواند به عنوان یک عامل پیش آگهی در ارتباط میان رژیم غذایی و خطر بیماری‌های مزمن استفاده شود. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مقطعی می‌باشد که بر روی ۱۴۰ نوجوان سالم ۱۹-۱۳ ساله در مدارس راهنمایی و دبیرستان شهر کرج انجام شد. نمونه‌ها به روش نمونه گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای از ۵ منطقه شهر کرج انتخاب شد. برای ارزیابی غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. اقلام غذایی در ۲۵ گروه غذایی بر اساس شباهت طبقه بندی شدند. یافته‌ها: با روش تحلیل عاملی سه الگوی غذایی بدست آمد که ۲۵/۳۰ درصد از کل واریانس مصرف را توجیه می‌کردند. الگوی اول (شبه مدیترانه ای) که در آن مغزها، میوه‌ها و سبزیجات و ماهی، طیور، زیتون، شیرینی جات و ترشی جات مصرف بالایی داشتند. الگوی دوم (ناسالم)با مصرف بالای سس مایونز، غلات تصفیه شده، سیب زمینی آب پز، گوشت قرمز یا فراوری شده، لبنیات پرچرب و گوشت احشاء مشخص شد. الگوی سوم (سنتی) با مصرف بالای چربی‌های جامد، لبنیات کم چرب، حبوبات و غلات کامل تعیین شد. بحث و نتیجه‌گیری: الگوی شبه مدیترانه‌ای با ۱۴/۱۴ درصد بیشترین درصد واریانس را به خود تخصیص داده بود. با شناسایی این الگوهای می‌توان گام‌های آموزشی مناسبی در جهت ترویج تغذیه مناسب برداشت.


امیرپاشا طبائیان، میثم بهزادی فر، عزیز رضاپور، صمد آذری، مسعود بهزادی فر،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: کبدچرب غیرالکلی در افراد جوان و نوجوان ممکن است به عوارض جدی و تاثیرات منفی بر سلامت جسمانی و روانی آنها منجر شود. هدف این مطالعه مروری بررسی میزان شیوع کبدچرب غیرالکلی در افراد ۶ تا ۱۸ ساله بود. 
مواد و روش­ ها: این مطالعه به روش مرور سیستماتیک و متآنالیز انجام شد. پایگاههای بین المللی Pubmed ، Scopus ، Emabase و Web of Sciences و پایگاههای ایرانی MagIran و SID از ژانویه ۲۰۰۰ تا ژانویه ۲۰۲۳ جستجو گردید. برای ارزیابی کیفیت مطالعات انتخاب شده از چک لیست Newcastle-Ottawa Scale (NOS) استفاده گردید. برای تخمین شیوع کلی از مدل تصادفی و معیار DerSimonian و Laird و با فاصله اطمینان ۹۵% استفاده شد. برای ارزیابی هتروژنیتی مطالعات از آزمون Q-Cochrane و شاخص و برای اطمینان از ثبات نتایج از تحلیل حساسیت استفاده گردید. از نرم افزار Stata نسخه ۱۲ برای تحلیل داده استفاده شد.
یافته ­ها: پس از جستجوی منابع الکترونیکی و بر اساس معیارها ۹ مطالعه برای تحلیل نهایی انتخاب شد. بر اساس امتیاز کسب شده، ۷ مطالعه دارای کیفیت خوب و ۲ مطالعه دارای متوسط متوسط بودند. بر اساس مدل تصادفی، شیوع کلی کبدچربی غیرالکلی در افراد ۶ تا ۱۸ ساله ایرانی ۳۵% با فاصله اطمینان ۹۵% (۴۶% - ۲۴% ) مشاهده شد.
بحث و نتیجه­ گیری: یافته های مطالعه ما نشان داد که شیوع کبدچرب غیرالکلی در ایران در بین افراد ۶ تا ۱۸ ساله بالاست. سیاست گذاران و برنامه ریزان در نظام سلامت ایران باید برنامه های آموزشی را جهت پیشگیری و تشخیص این بیماری را اجرا نمایند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb