Mardani M, Seifi F, Ebrahimzadeh F. Nutritional assessment in hospitalized patients of orthopedic ward at hospital admission and discharge time in Shohadaye Ashayer hospital. yafte 2013; 15 (1) :5-12
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1184-fa.html
مردانی مهناز، سیفی فاطمه، ابراهیم زاده فرزاد. ارزیابی وضع تغذیه بیماران بستری در بخش ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر خرمآباد در حین بستری و ترخیص. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۹۲; ۱۵ (۱) :۵-۱۲
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۱۱۸۴-fa.html
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه
چکیده: (۱۱۵۶۱ مشاهده)
مقدمه: سوء تغذیه یک عامل مهم در افزایش مدت بستری در بیمارستان، عوارض ناشی از بیماری ها، هزینه های درمان و افزایش میزان مرگ و میر می باشد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای، حین بستری و زمان ترخیص بیماران بستری در بخش ارتوپدی بیمارستان شهدای عشایر در سال 1389 انجام شده است.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان گفت ارتباط آماری معناداری بین طول مدت بستری بیماران در بیمارستان و بروز و حتی شدت سوء تغذیه وجود دارد.
یافتهها: 7/12 درصد بیماران سوء تغذیه شدید، 4/7 درصد سوء تغذیه متوسط و 9/79 درصد سوء تغذیه خفیف داشتند. بین مدت بستری، جنس، کاهش وزن یک ماهه اخیر، سابقه جراحی قبلی با شدت سوء تفذیه ارتباط معنا دار آماری وجود داشت (05/0< P). بین سطح سواد، سن، وضعیت اقتصادی، بیماری زمینه ای، کاهش وزن شش ماه اخیر با شدت سوء تغذیه ارتباطی وجود نداشت (05/0> P).
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 283 بیمار بالای 18 سال بخش ارتوپدی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای که از قبل طراحی شده و حاوی 15 متغیر کمی و کیفی بود برای بیماران در دو مرحله تکمیل شد (حین بستری و حین ترخیص) وزن و قد بیماران حین بستری و در زمان ترخیص اندازه گیری و در پرسشنامه مکتوب گردید. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/2/22 | پذیرش: 1392/2/28 | انتشار: 1392/2/28