دوره 15، شماره 1 - ( 2-1392 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lashgarian H E, Shahzamani K, Raheb J. Isolation of native microorganisms producing cholesterol oxidase enzyme from soil, water, wastewater of leather and soap factories, and dairy products. yafte 2013; 15 (1) :33-41
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1187-fa.html
لشکریان حامد اسمعیل، شاه زمانی کیانا، راهب جمشید. جداسازی باکتریهای بومی تولید کننده آنزیم کلسترول اکسیداز از خاک، آب ، پساب کارخانه های چرم و پوست ، صابون سازی و فراورده های لبنی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1392; 15 (1) :33-41

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1187-fa.html


گروه بیوشیمی و ژنتیک، دانشکده پزشکی
چکیده:   (11207 مشاهده)
بحث و نتیجه‌گیری: در این مطالعه، باکتریهای بومی مولد کلسترول اکسیداز جدا گردید. این دو باکتری بواسطه خصوصیات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و روشهای تائید مولکولی جزء گونه Rhodococcus طبقه بندی گردید. مواد و روش‌ها: تعداد 187 نمونه از پساب کارخانه چرم وپوست و صابون سازی ، خاک ، لبنیات و آب های راکد جمع آوری گردید. پس از کشت نمونه ها، باکتریهای رشد یافته با تست های میکروبی و بیوشیمیایی تعیین هویت گردید. برای تایید فعالیت کلنی های مولد آنزیم کلسترول اکسیداز، روشهای رنگ سنجی و قهوه ای نمودن محیط کشت استفاده شد. از تکنیک 16s rRNA PCR برای تایید قطعی سویه های بدست آمده استفاده شد. یافته‌ها: از 187 نمونه ،تنها 2 باکتری از خاک جداسازی گردید و نتایج نشان داد که متعلق به گونه رودوکوکوس می باشند . همچنین در آزمایش قهوه ای نمودن و رنگ سنجی، فعالیت کلسترول اکسیدازی هر دو باکتری تایید شد. هویت مولکولی سویه های مزبور با تعیین توالی ژن 16s rRNA تایید شد. مقدمه: کلسترول اکسیداز آنزیمی است که اکسیداسیون کلسترول را همراه با احیای اکسیژن مولکولی به پراکسیدهیدروژن انجام می دهد . این آنزیم توسط برخی میکروارگانیسم های بیماریزا و غیر بیماریزا تولید می شود و ازمهمترین آنزیم های تجاری دنیاست که کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف پیدا کرده است. هدف از این مطالعه جداسازی باکتریهای بومی مولد کلسترول اکسیداز و تعیین هویت آنها با استفاده از روشهای میکروبی، بیوشیمیایی و ژنتیکی می باشد.
متن کامل [PDF 261 kb]   (4951 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/2/22 | پذیرش: 1392/2/29 | انتشار: 1392/2/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb