دوره 11، شماره 2 - ( یافته 1388 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 50-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yossefi-Rad E, Mohtadi-nia J, , Asgarzadeh A A. Relationship between dietary intake and serum level of chromium with serum glucose, lipid profile and HbA1c in patients with type II diabetes. yafte 2009; 11 (2) :43-50
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-148-fa.html
یوسفی راد اسماعیل، مهتدی نیا جواد، عسگر زاده اکبر علی. ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با گلوکز خون، اجزای لیپیدی و HbA1c پلاسمایی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو. مجله علمی پژوهشی یافته. 1388; 11 (2) :43-50

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-148-fa.html


چکیده:   (20126 مشاهده)

Ø مقدمه: مطالعات نشان داده اند که ممکن است بین میزان کروم موجود در بدن و ریسک فاکتورهای بیماری دیابت ارتباطی وجود داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با اجزای لیپیدی، HbA1c و گلوکز سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد

Ø مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 30 بیمار60- 30 سال مبتلا به دیابت نوع دو (15 زن و 15 مرد) و 30 فرد سالم (15 زن و 15 مرد) صورت گرفت که از نظر سن، جنس و BMI با افراد بیمار جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازه‌گیری قند خون، HbA1c ، اجزای لیپیدی و کروم سرمی به عمل آمد .

Ø یافته ها: میانگین سطح سرمی کروم در گروه دیابتی ( μ gr/dl 28/0 ± 80/0) بطور معنی داری پایین تر از گروه کنترل ( μgr/dl 33 /0 ± 19/1) بود (001/0 < P ). دریافت غذایی کروم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (560/0 = P ). آزمون همبستگی هیچ ارتباط معنی داری را بین سطح سرمی کروم و همچنین دریافت غذایی آن با گلوکز ناشتایی خون، HbA1c ، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C سرمی نشان نداد.

Ø بحث و نتیجه گیری: ب علیرغم متفاوت نبودن دریافت غذایی، اختلاف معنی داری بین سطح سرمی کروم در دو گروه دیابتی و کنترل وجود داشت. کاهش سطح سرمی کروم در افراد دیابتی احتمالا بدلیل افزایش دفع ادراری این عنصر در این افراد می باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، کروم، اجزای لیپیدی، HbA1c
متن کامل [PDF 202 kb]   (2899 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1388/11/19 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1388/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb