دوره 16، شماره 4 - ( 11-1393 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 43-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadvand H, Khosrowbeygi A, Shahsavari G, Hormozi M, Abdolahpour F, Bagheri S. The effects of sodium selenite on serum lipid profile and atherogenic indexes in diabetic rats. yafte 2015; 16 (4) :36-43
احمدوند حسن، خسروبیگی علی، شهسواری غلامرضا، هرمزی مریم، عبدالله پور فواد، باقری شاهرخ. اثرات سلنیت سدیم بر نیم رخ چربی سرم و شاخص های آتروژنی سرم در موش های صحرایی نر دیابتیک. مجله علمی پژوهشی یافته. 1393; 16 (4) :36-43

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
مقدمه: شیوع دیابت درجهان درحال افزایش است. هدف این تحقیق بررسی اثرات حمایتی سلنیت سدیم بر چربی هایی سرم و شاخص های آتروژنی سرم در موش های صحرایی نر دیابتی شده نوع یک تحت اثر آلوکسان است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که سلنیت سدیم اثرات مفیدی بر قند خون و میزان چربی هایی سرم و شاخص های آتروژنی موش های صحرایی دیابتی نوع یک دارد. یافته‌ها: سلنیت سدیم باعث کاهش معنی دار میزان گلوکز خون، تری گلیسرید، کلسترول، LDL، VLDL، و شاخص های آتروژنی سرم در گروه دیابتی درمان شده با سلنیت سدیم شد. میزان HDL در گروه درمان شده به طور معنی داری افزایش یافت. مواد و روش‌ها: به طور تصادفی سی عدد موش صحرایی نر نژاد اسپراگ به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول کنترل، گروه دوم دیابتی درمان نشده و گروه سوم دیابتی درمان شده با سلنیت سدیم با دوز(mg/kg 1 )گروه های دوم و سوم از طریق تزریق تتراهیدرات آلوکسان (mg/kg 120) دیابتی شدند. بعد از هشت هفته درمان حیوانات را بی هوش کرده و از آنها خون تهیه شد و میزان گلوکز خون، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، لیپوپروتئین با چگالی خیلی کم (VLDL)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و شاخص های آتروژنی سرم اندازه گیری شد.
دریافت: 1393/11/21 | پذیرش: 1393/11/21 | انتشار: 1393/11/21