دوره 11، شماره 4 - ( یافته 1388 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 115-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shamsaei F, Elhani F, Cheraghi F, Ghale Iha A. Survey of mental health needs of Hamedanian people. yafte 2010; 11 (4) :107-115
شمسائی فرشید، الحانی فاطمه، چراغی فاطمه، قلعه ایها علی. بررسی نیازهای بهداشت روانی مردم شهر همدان. مجله علمی پژوهشی یافته. 1388; 11 (4) :107-115

برای تمامی افراد، سلامت روانی، فیزیکی و اجتماعی اجزای ضروری حیات هستند و به شدت بهم وابسته اند و سلامت روان در رفاه کلی افراد، جوامع و کشورها نقش اساسی دارد. هدف از این مطالعه تعیین نیازهای بهداشت روانی مردم شهر همدان می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی – مقطعی است و حجم نمونه شامل 1300 نفربود که با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردیدند.، ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه و شامل سه بخش الف- مشخصات دموگرافیک ب- سوالات مربوط به نحوه ارائه خدمات بهداشت روانی ج – سوالات مربوط به نیازهای بهداشت روانی بود. روش جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه سازمان یافته انجام گرفت. یافته ها: یافته های حاصل نشان داد که ارائه خدمات بهداشت روانی از دیدگاه مردم شهر همدان ضعیف بوده و اکثرا معتقد بودند در محل زندگی آنها دسترسی آسان به خدمات بهداشت روانی وجود ندارد (76%) و برنامه های آموزشی در مورد بهداشت روان توسط رسانه های گروهی محلی ضعیف است (34%). همچنین اکثرا آموزش بهداشت روان به گروههای مختلف جمعیتی (72%) ، ایجاد مراکز بهداشت روان در مدارس(8/52%)، کارخانجات (7/50)، گسترش مراکزجامع روانپزشکی (8/575)، گسترش خدمات بیمه ای در خصوص تامین هزینه های بهداشت روانی (6/85%)، اصلاح باورهای غلط در مورد بیماری روانی(6/42%) و اهمیت دادن به سلامت روانی (9/50%) را از نیازهای بهداشت روانی در شهر همدان بیان نمودند بحث و نتیجه گیری: خدمات سلامت روانی مبتنی بر جامعه باید درمان ها و مراقبت های محلی را ارایه نمایند. این خدمات باید جامع باشند، به نحوی که بتوانند طیفی از تسهیلات را برای رسیدگی به نیازهای سلامت روان کل جمعیت و نیز گروههای خاص از قبیل کودکان، نوجوانان، زنان و سالمندان تامین کنند.
دریافت: 1388/12/23 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1388/11/26