دوره 18، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 87-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shadkam S, Molazadeh J, Yavari A H. Study of the mediating role of emotion regulation difficulties in the relationship between exposure to traumatic events and risky sexual behavior among substance abusers. yafte 2016; 18 (3) :78-87
شادکام سوده، ملازاده جواد، یاوری امیرحسین. بررسی نقش واسطه ای دشواری تنظیم هیجان در رابطه میان مواجهه با وقایع آسیب زا و رفتار پرخطر جنسی در سوء مصرف کنندگان مواد. مجله علمی پژوهشی یافته. 1395; 18 (3) :78-87

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی

مقدمه: بررسیهای انجام شده توسط مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت نشان میدهد موارد ابتلا به ایدز از طریق رفتارهای پر خطر جنسی رو به افزایش است که میتواند زنگ خطری برای تشدید عواقب ناگوار این بیماری در جامعه باشد. دشواری تنظیم هیجان و مواجهه با واقعه آسیب زا از مهمترین عوامل دخیل در رفتار پرخطر جنسی هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطهای دشواری تنظیم هیجان در رابطه رفتار پر خطر جنسی و مواجهه با واقعه آسیب زا بود.

مواد و روش ­ها: 200 نفر از سوء مصرف کنندگان مواد مراجعه کننده به مراکز درمان و بازپروری اعتیاد در شیراز با روش نمونه گیری در دسترس برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه رفتارهای پرخطر مربوط به HIV، چک لیست وقایع زندگی و مقیاس مشکلات در نظم بخشی هیجانی استفاده شد. با استفاده از مدل معادله ساختاری مدل علّی احتمالی تحلیل شد.

یافته ­ها: نتایج پژوهش از نقش واسطه گری دشواری تنظیم هیجان در رابطه مواجهه با واقعه آسیب زا و رفتار پرخطر جنسی حمایت میکند (0001/0 P=،31/0=β).

بحث و نتیجه­ گیری: شواهد نشان میدهد که مواجهه با وقایع آسیب زا و دشواری تنظیم هیجان میتوانند زمینه ایجاد رفتار پر خطر جنسی را فراهم کنند. به بیان دیگر واقعه آسیب زا با اختلال در تنظیم هیجانات منجر به رفتار پر خطر میشود.

دریافت: 1395/9/29 | پذیرش: 1395/9/29 | انتشار: 1395/9/29