دوره 20، شماره 4 - ( 10-1397 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 84-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashidi R, Haghshenas Darona Z, Mahdavi S, Rokrok A, Almasian M. The Evaluation of Heat Stress Levels among the Workers of Industrial and Traditional Bakeries in Khorramabad, Iran, Using the WBGT Index in Summer 2016. yafte 2019; 20 (4) :74-84
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2462-fa.html
رشیدی رجب، حق شناس دارونه زهرا، مهدوی سکینه، رک رک عاطفه، الماسیان محمد. بررسی میزان استرس حرارتی کارکنان نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص WBGT در تابستان 95. مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (4) :74-84

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2462-fa.html


گروه بهداشت حرفه ای، مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (3878 مشاهده)
مقدمه: استرس حرارتی یک واکنش فیزیولوژیک در برابر فشار گرمایی محیط است. هدف از این مطالعه بررسی میزان استرس حرارتی در نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص(WBGT) Wet-bulb globe temperature می باشد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه به روش توصیفی-تحلیلی مقطعی صورت گرفت. از 267  نانوایی خرم آباد 202 نانوایی صنعتی و 65 نانوایی سنتی است. تعداد 88 نانوایی به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. با استفاده از دستگاه WBGT پارامترهای دمای خشک، تر، گوی سان و رطوبت اندازه گیری شدند. سپس استرس حرارتی با استفاده از شاخصWBGT در مرداد ماه و ساعات کاری (11:30-13) در محل استقرار کارگران اندازه گیری شد.
یافته­ ها: طبق نتایج، نانوایی های سنتی نسبت به صنعتی استرس حرارتی بالاتری را  نشان دادند. میانگین شاخص WBGT به صورت جداگانه در نانوایی های سنتی ºC 69/6 ± 49/44 و در نانوایی های صنعتی 88/39 ± 38/43 بوده است. میانگین مقادیر شاخص WBGT در نانوایی های سنتی انحراف بیشتری را نسبت به نانوایی های صنعتی از حد مجازدارد. تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین دمای تر محیط، دمای گوی سان، رطوبت وWBGT در نانوایی های صنعتی و سنتی تفاوت معنی دار وجود دارد. (P<0.05).
بحث و نتیجه ­گیری: در این مطالعه میزان استرس حرارتی بالاتر از حد استاندارد بوده است. که نشان دهنده وضعیت استرس گرمایی نگران کننده در نانوایی های شهر خرم آباد است. و در نتیجه برنامه ریزی در جهت کنترل استرس های حرارتی در نانوایی های شهر خرم آباد ضروری می باشد.

واژه‌های کلیدی: WBGT، استرس حرارتی، رطوبت
متن کامل [PDF 307 kb]   (1029 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ایی
دریافت: 1396/3/8 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1397/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb