Movahedi M, Ebadi Rad M, Kariminejad K, Moravej F. The effectiveness of Cognitive Behavioral and Behavior management Therapies on Procrastination in students of Lorestan University of Medical Sciences. yafte 2017; 19 (2) :18-29
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2541-fa.html
موحدی معصومه، عبادی راد محمد، کریمی نژاد کلثوم، مروج سیده فایزه. بررسی اثربخشی درمان شناختی- رفتاری و مدیریت رفتار بر تعلل ورزی دانشجویان
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۹۶; ۱۹ (۲) :۱۸-۲۹
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۲۵۴۱-fa.html
گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده: (۶۲۴۵ مشاهده)
مقدمه: تحقیقات دو دهه اخیر بیانگر اهمیت و توجه خاص کشورهای مختلف به مسئله تعلل بوده است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری و مدیریت-رفتار بر تعلل ورزی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان صورت گرفته است.
مواد و روش ها: در این پژوهش روش آزمایشی به کار رفته است که در آن از طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروههای آزمایش و گواه استفاده شده است. از میان دانشجویان دختر و پسر در سال تحصیلی 94-93، 393 نفر بهعنوان نمونه آماری پژوهش بهصورت در دسترس انتخاب شدند. برای انتخاب دانشجویان گروههای پژوهشی، ابتدا پرسشنامه تعلل تاکمن برای نمونهای به حجم 393 نفر از دانشجویان اجرا شد و از این میان، تعداد 76 نفر از دانشجویان با توجه به نمرات کسب شده در پرسشنامه تعلل تاکمن بهعنوان دانشجویان دارای تعلل شناسایی و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند.
یافته ها: یافتههای این پژوهش نشان داد که میزان شیوع تعلل در کل دانشجویان 33/19 درصد بود. 41/29 درصد از پسران جامعه مورد بررسی، تعللی بودند در حالی که این میزان در دختران 96/14 درصد بود. همچنین نتایج حاکی از تأثیر گذاری دو روش درمان شناختی - رفتاری و مدیریت رفتار بر کاهش تعلل بود. علاوه بر این تفاوت معناداری بین جنسیت و نوع درمان در این پژوهش مشاهده شد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله از این پژوهش، به نظر میرسد که تعلل از سازههای شناختی تأثیرپذیر است و با توجه به همین مسئله، این دو روش درمانی با تأکید بر سازههای شناختی توانستند میزان تعلل را در گروه آزمایش کاهش دهند. همچنین تفاوت روشهای درمانی در بین دختران و پسران، نشان از تفاوت سازههای شناختی متناسب با جنسیت است که به نظر میرسد بیارتباط با نقشهای جنسیتی نباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1396/7/4 | پذیرش: 1396/7/4 | انتشار: 1396/7/4