دوره 21، شماره 2 - ( 6-1398 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Moghaddam A, Tadibi V, Behpoor N, Nazari A. Pre-treatment effects of continuous and intermittent endurance training on gene expression of myocardial Osteopontin in male Wistar rats following the induction of myocardial infarction. . yafte 2019; 21 (2) :1-13
محمدی مقدم احمد، تأدیبی وحید، بهپور ناصر، نظری افشین. آثار پیش درمان تمرین استقامتی تداومی و تناوبی بر بیان ژن استئوپونتین میوکارد در رت های نر ویستار متعاقب القاء آنفارکتوس قلبی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1398; 21 (2) :1-13

دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
مقدمه: فعالیت بدنی و ورزش به عنوان یک درمان و پیشگیری کننده­ی غیردارویی برای بیماری­ های غیرواگیر عمل می­کند. بدین منظور یکی از ابزارهای پرکاربرد تمرینات استقامتی هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار پیش درمان یک دوره تمرین استقامتی تداومی و تناوبی بر میزان بیان ژن استئوپونتین بافت قلب رت­ های نر ویستار آنفارکتوس شده صورت گرفت.
مواد و روش­ ها: در پژوهش حاضر در نهایت 32 سر رت تحت شرایط استاندارد نگهداری و به چهار گروه (گروه شاهد سالم، گروه شاهد ایسکمی، گروه تمرین تداومی و گروه تمرین تناوبی) تقسیم شدند. گروه شاهد سالم بدون القای آنفارکتوس و گروه شاهد ایسکمی پس از هشت هفته به آنفارکتوس قلبی مبتلا شدند. گروه­ های تمرینی نیز به مدت هشت هفته به تمرینات استقامتی بر روی تردمیل پرداختند و پس از 48 ساعت استراحت به آنفارکتوس قلبی مبتلا شدند. یک هفته پس از القا و اطمینان از ایجاد ایسکمی، قلب رت­ ها جدا و جهت  اندازه گیری بیان ژن OPN قلبی از روش qRT-PCR استفاده گردید.
یافته ­ها: یافته­ های پژوهش حاضر نشان داد بیان ژن OPN در بافت قلب رت­ های نر ویستار پس از القای آنفارکتوس قلبی نسبت به گروه شاهد سالم افزایش معناداری پیدا کرد (05/0p<). همچنین بیان نسبی ژن مذکور در گروه شاهد ایسکمی به طور معناداری بالاتر از هر دو گروه­ های تمرینی بود (05/0p<). در مقایسه دو نوع تمرین، میزان نسبی بیان ژن OPN در گروه تداومی کمتر بود (05/0p<).
بحث و نتیجه­ گیری:  ابتلا به آنفارکتوس باعث افزایش فاکتورهای خطرزای قلبی عروقی و فیبروز قلب می­گردد. تمرینات استقامتی به ویژه تمرین تداومی منظم می­تواند افزایش این فاکتورها را تعدیل کند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1397/5/13 | پذیرش: 1398/6/19 | انتشار: 1398/6/19