دوره 22، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 130-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ariana M, Beiranvand H. The Effect of Virginiamycin, Medicinal Plants Powder, Alone and in Combination on Parameters of Blood Biochemistry, Microbial Population and Intestinal Morphology in Laying Hens. yafte 2020; 22 (2) :117-130
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2858-fa.html
آریانا محمد، بیرانوند حامد. تأثیر استفاده از ویرجینیامایسین، پودر گیاهان دارویی به تنهایی و ترکیبی از آنها بر فراسنجه‌ های‌ بیوشیمیایی خون، جمعیت میکروبی و مورفولوژی روده در مرغ های تخم گذار. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (2) :117-130

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2858-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم ‌آباد، خرم ‌‌آباد، ایران
چکیده:   (3216 مشاهده)
مقدمه: مقاومت میکروبی یکی از مشکلات است که منجر به شیوع بیمار‌ی­ ها و مرگ‌ و ‌میر در سرتاسر دنیا می‌ شود. ویرجینیامایسین، یکی از آنتی‌بیوتیک ‌ها است که استفاده از آن در طیور تأیید شده است اما در سال‌‌های اخیر توجه به جایگزینی این ترکیبات با افزودنی­ های طبیعی نظیر پودر و عصاره گیاهان دارویی به‌ صورت رو ‌به ‌رشدی در تغذیه دام و طیور افزایش پیدا کرده است.
مواد و روش­ ها: در این آزمایش 125 قطعه مرغ لگهورن سفید سویه ‌های لاین با سن 64 هفته استفاده گردید‌. مرغ‌ها به 5 گروه تقسیم شدند که هر گروه شامل پنج قفس‌ پنج قطعه ‌ای بود. در این مطالعه اثرات پودر سیر و مریم گلی در جیره مرغان تخم ­گذار به تنهایی یا به صورت مخلوط آنها، با تأکید بر خواص ضد میکروبی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین ارزیابی شد. هم­چنین تأثیر این ترکیبات بر برخی از فراسنجه ­های بیوشیمیایی خون و هیستومورفولوژی روده بررسی گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت تأثیر 5 تیمار با 5 تکرار و 5 مشاهده در هر تکرار انجام گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که تیمار‌های آزمایشی مختلف شامل پودر سیر، مریم گلی، مخلوط آنها ویرجینیامایسین، ارتفاع ویلی و نسبت ارتفاع ویلی به عمق کریپت را به طور معنی ­داری (05/0 >p) افزایش دادند در حالی که تأثیر پودر مریم گلی و ویرجینیامایسین بر عمق کریپت معنی­ دار نبود. افزودن تیمار‌های آزمایشی مختلف میکروفلورای روده را به‌ طور معنی‌ داری تغییر داد و به جز لاکتوباسیل­ها که به‌ طور غیر معنی ‌داری کاهش یافتند، کاهش شمار میکروب‌های ای‌کلای، سالمونلا و باکتری تام معنی ­دار بود (05/0 >p).
بحث و نتیجه­ گیری: به نظر می­ رسد که بخش زیادی از خواص ضدمیکروبی ترکیبات این مطالعه ناشی از توانایی ترکیبات فعال یا اسانس ‌های این گیاهان ‌باشد که قادرند با ناپایداری غشاها از جمله غشای میتوکندری و اختلال در یکپارچگی غشای باکتری‌ها باعث از بین بردن باکتری‌ها گردند. ترکیبات مؤثره این گیاهان، ضمن کاهش آسیب به اریتروسیت­های روده، نیازهای سلولی برای تکثیر سلول­ های جدید در روده را کاهش دادند که منجر به تغییر در مورفولوژی روده گردید. به طوری که استفاده از تیمارهای آزمایشی افزایش ارتفاع ویلی و کاهش عمق کریپت­ ها را سبب گردید.  بنابراین میتوان نتیجه گرفت که  پودر  سیر و مریم گلی حاوی مقادیر  قابل ملاحظه ‌ای از ترکیبات آنتی‌ باکتریال و آنتـی ‌اکسـیدان اسـت و احتمالاً میتوان از آنها به عنوان منابع طبیعی ترکیبات آنتی ‌باکتریال و آنتـی‌ اکسـیدان استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 1205 kb]   (1382 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1398/2/23 | پذیرش: 1398/11/15 | انتشار: 1399/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb