دوره 21، شماره 4 - ( 11-1398 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 105-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Veiskarami H, KHodaei S, GHazanfari F. A Comparison of the Effectiveness of Metacognitive Group Therapy and Acceptance and Commitment Therapy on the Cognitive Distortions of Students with Social Anxiety Disorder. yafte 2020; 21 (4) :86-105
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2887-fa.html
ویسکرمی حسنعلی، خدایی سجاد، غضنفری فیروزه. مقایسه اثربخشی گروه‌درمانی فراشناختی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحریف‌های شناختی و نشانگان اضطراب اجتماعی دانشجویان. مجله علمی پژوهشی یافته. 1398; 21 (4) :86-105

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2887-fa.html


گروه روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، ایران
چکیده:   (3903 مشاهده)
مقدمه: این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی گروه‌درمانی فراشناختی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحریف­ های شناختی و نشانگان اضطراب اجتماعی دانشجویان انجام شد.
مواد و روش ­ها: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است که با طرح پیش­ آزمون- پس­ آزمون و پیگیری 2 ماهه اجرا شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 60 نفر از دانشجویان مبتلا به اضطراب اجتماعی داوطلب شرکت در مداخله بودند، که به روش نمونه­ گیری تصادفی از بین 1500 نفر دانشجویان بر اساس نمرات اضطراب اجتماعی و مصاحبه بالینی ساختار یافته انتخاب و به‌ صورت تصادفی در سه گروه؛ درمان فراشناختی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و گروه گواه گمارده شدند. آزمودنی های گروه آزمایشی درمان فراشناختی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را به صورت گروهی در 10 جلسه دریافت کردند. هر سه گروه در مرحله پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری به پرسشنامۀ اضطراب اجتماعی واتسون و فرند (1969) و تحریف های شناختی حمام چی و همکاران (2004)  پاسخ دادند. داده ­های جمع‌آوری‌شده با استفاده از از روش تحلیل کوواریانس با اندازه­ گیری مکرر تجزیه‌ و تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که گروه‌درمانی فراشناختی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحریف­ های شناختی و نشانگان اضطراب اجتماعی دانشجویان اثربخش هستند (001/0≥P). همچنین نتایج در مرحله پیگیری حفظ شدند.
بحث و نتیجه ­گیری:  با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می­توان از این مداخله­ ها در کنار درمان دارویی و دیگر درمان‌های مبتنی بر شواهد برای افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به‌عنوان روش ­های‌ درمانی مفید و مکمل استفاده نمود.
متن کامل [PDF 403 kb]   (1611 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1398/4/30 | پذیرش: 1398/8/13 | انتشار: 1399/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb