ترابی خاطره، نقش نوشین، مدنی محبوبه. بررسی تولید کارو تنوئید توسط قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم و تاثیر آن بر آنزیمهای کبدی در موش های سوری نر. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (1) :121-130
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2889-fa.html
گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده: (3762 مشاهده)
مقدمه:کاروتنوئیدها گروه مهمی از رنگدانه های طبیعی هستند که توسط گیاهان و برخی میکروارگانیسمها نظیر قارچ ها تولید می شوند این رنگدانه های مفید دارای خواص مفیدی از جمله خاصیت آنتیاکسیدانی نیز می باشند. هدف از پروژه حاضر تولید کاروتنوئید توسط قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم و تاثیر آن بر آنزیم های کبدی در موش های سوری نر است. |
مواد و روش ها: قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم در محیط سابورودکستروز آگار کشت داده شد. در این روش فرایند استخراج کاروتنوئیدها بوسیله روش حلال در شرایط بهینه مخلوط حلال های استون، متانول و پترولیوم اتر به مدت 24 ساعت انجام شد. درمرحله بعد 24 راس موش سوری نر بطور تصادفی در 3 گروه هشت تایی تقسیم بندی شدند. 2 گروه از گروه های تیمار تزریق داخل صفاقی ( mg/kg 32و16) کاروتنوئید را دریافت کردند در ضمن به گروه شاهد 2/0 میلی لیتر از سرم فیزیولوژی به صورت داخل صفاقی تزریق شد. سپس خونگیری از قلب موش ها صورت گرفت و فاکتورهای کبدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزارspss21 تحلیل شدند و تمامی داده ها با روش ANOVA مقایسه گردید. |
یافته ها: نتایج نشان داد که کاروتنوئید استخراج شده از قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم موجب تغییراتی در میزان فعالیت آنزیم های کبدی شد. در گروه تزریق غلیظ (mg/kg 32) میزان آنزیمهای SGPT و ALP کاهش معنادار ایجاد شد . |
بحث و نتیجه گیری: خاصیت آنتیاکسیدانی کاروتنوئیدها در دوز غلیظ باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش فعالیت آنزیم های کبدی شده است. این عملکرد احتمالا بدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی کاروتنوئیدها با کنترل استرس اکسیداتیو و به دام انداختن رادیکال آزادها می باشد با توجه به شباهت فیزیولوژیک بدن انسان و موش میتوان استفاده از کاروتنوئید حاصل شده در دوز غلیظ را به عنوان کاربرد در صنایع غذایی پیشنهاد کرد. |
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1398/4/31 | پذیرش: 1398/9/9 | انتشار: 1399/3/17