دوره 21، شماره 4 - ( 11-1398 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 43-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delshad A, Talashan F, Bahramifar M. A Comparison of the Effects of Two Methods of Aerobic and Combined Exercises on the Changes of Angiogenesis Factor TGF-β1 and Cortisol Hormone in Healthy Elderly Men. yafte 2020; 21 (4) :32-43
دلشاد امیر، تلاشان فاطمه، بهرامی فر ماهرخ. مقایسه اثر دو شیوه تمرینی هوازی وترکیبی بر تغییرات فاکتور آنژیوژنزی TGF-β1 و هورمون کورتیزول در مردان سالمند سالم. مجله علمی پژوهشی یافته. 1398; 21 (4) :32-43

گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه قم، قم، ایران
مقدمه: سالمندی با تغییرات آناتومیک و فیزیولوژیک اکثر بافت ها و ارگان های بدن همراه است. از آنجا که فعالیت بدنی می تواند بر عملکرد سیستم همورال و ایمونال تاثیر داشته باشد اهمیت آن در در دوران سالمندی  به منظور پیشگیری از بی نظمی پیشرونده دستگاه های بدن بسیار مهم می باشد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه نیمه تجربی 30 مرد سالمند سالم در­3  گروه تمرین هوازی، ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. تمرینات طی 8 هفته با تواتر3 جلسه در هفته ­انجام شد. تمرینات هوازی با شدت 75-60 % حداکثر ضربان قلب انجام شد. تمرینات ترکیبی با همان درصد حداکثر ضربان قلب و تمرینات مقاومتی شامل  5 حرکت با شدت 60 درصد 1RM که در طی هفته های تمرینی به  75 % رسیده بود، انجام شد. برای مقایسه میانگین های درون و بین گروهی، از آزمون تحلیل واریانس آنکوا وT همبسته در سطح معنا داری 05/0 P≤ استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج تحقیق حاضرنشان داد تمرین هوازی و ترکیبی باعث تغییرات معنی داری در سطح TGF-β1 (015/0 (P= و کورتیزول (016/0 (P= در گروه های تمرین نسبت به گروه کنترل می شود . بر اساس نتایج مقادیر پس آزمون، TGF-β1 در گروه ترکیبی و هوازی افزایش یافته و فاکتور کورتیزول در گروه ترکیبی کاهش معنی داری نسبت به پیش آزمون داشته است.
بحث و نتیجه­ گیری:  به نظر می رسد انجام فعالیت های ورزشی می تواند باعث افزایش TGF-β1 و کاهش کورتیزول گردد و فعالیت ورزشی به عنوان راهکاری برای جلوگیری از مشکلات در سنین حساس سالمندی حایز اهمیت باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی انسانی
دریافت: 1398/6/20 | پذیرش: 1398/8/25 | انتشار: 1398/12/4