دوره 22، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 187-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi A, Behpour N, Hematfar A. Effect of 12 weeks of green tea extract consumption on total antioxidant capacity (TAC), malondialdehyde (MDA) levels and superoxide dismutase, glutathione peroxidase and catalase activity of old rats' heart tissue in response to a bout acute exhaustive exercise. yafte 2020; 22 (2) :177-187
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2947-fa.html
کاظمی احمد، بهپور ناصر، همت فر احمد. تأثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)، سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت‌های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده‌ساز. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (2) :177-187

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2947-fa.html


گروه تربیت بدنی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران
چکیده:   (3373 مشاهده)
مقدمه: بروز بیماری­ های قلبی در اثر پیری به صورت فزاینده­ای افزایش می ­یابد. چای سبز یک آنتی اکسیدان است که  از پیری سلولی جلوگیری می ­کند. از اینرو هدف این پژوهش بررسی تأثیر 12  هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)،سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت ­های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ­ساز بود.
مواد و روش­ ها: 32 سر رت نرمسن به صورت تصادفی در 2 گروه 16 تایی شامل گروه مکمل و گروه بدون مکمل قرار گرفتند. گروه مکمل 12 هفته مکمل عصاره چای سبز دریافت کردند. در انتهای 12 هفته هر کدام از این گروه­ها خود به دو گروه استراحت و تمرین حاد وامانده ­ساز تقسیم شدند. گروه بدون مکمل همراه با  استراحت را گروه کنترل، گروه بدون مکمل همراه با تمرین را گروه تمرین، گروه مکمل همراه با استراحت را گروه مکمل و آخرین گروه را مکمل همراه با تمرین نام­گذاری کردیم. بعد از 12 هفته مصرف عصاره چای سبز یک جلسه تمرین وامانده­ساز تا حد خستگی روی نوار گردان اجرا کردیم. برای اندازه­ گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، سطوح مالون دی آلدهید و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز از روش سنجش الایزا استفاده نمودیم. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیروویلک و برای مقایسه بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. سطح معناداری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 24 انجام شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که 12 هفته مصرف عصاره چای سبز موجب افزایش معنادار (05/0P≤) در ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، کاهش معنادار (05/0P≤) در سطوح مالون دی آلدهید و افزایش معنادار (05/0P≤)در فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب در پاسخ به یک جلسه فعالیت حاد وامانده ­ساز شد.
بحث و نتیجه ­گیری: طبق نتیجه این پژوهش، 12 هفته مصرف عصاره چای سبز سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و افزایش فعالیت آنزیم ­های آنتی اکسیدانی و همچنین کاهش سطوح مالن دی آلدهید در حالت استراحت و پس از انجام فعالیت حاد وامانده ­ساز می ­شود. این نتایج نشان می دهد مصرف عصاره چای سبز با توجه به خواص آنتی اکسیدانی از پیری سلولی و بیماری های قلب و عروقی در سنین بالاتر جلوگیری می کند.
متن کامل [PDF 803 kb]   (1367 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی انسانی
دریافت: 1398/10/16 | پذیرش: 1399/3/12 | انتشار: 1399/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb