دوره 22، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 170-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahramian H, Mirzavand A, Madadpour Z, Taahodi M, Delfani S, Rezaei F et al . Staphylococcus lugdunensis; a pathogen that should be considered in Iran. yafte 2020; 22 (3) :157-170
بهرامیان حدیثه، میزاوند عاطفه، مددپور زهرا، تعهدی مهرداد، دلفانی سمیه، رضایی فرانک و همکاران.. استافیلوکوکوس لگدوننسیس؛ پاتوژنی که در ایران باید مورد توجه قرار گیرد. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (3) :157-170

گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
استافیلوکوکوس لوگدوننسیس کوکسی گرم مثبتی از خانواده استافیلوکوکاسه است که با وجود داشتن فاکتور جمع کننده(کواگولاز دیواره ای)، به دلیل عدم تولید کواگولاز آزاد در گروه استافیلوکوکوسهای گواکولاز منفی (CoNS ) قرار گرفته است.  این باکتری اگرچه  بخشی از فلور نرمال پوست انسان را تشکیل میدهد ولی از لحاظ قدرت بیماریزایی در رتبه دوم پس از ا. ارئوس قرار گرفته است. ا. لوگدوننسیس عامل طیف گسترده ای از عفونت های قلبی عروقی، استخوانی و مفاصل، خون، پوست و بافت نرم، دسنگاه عصبی مرکزی ، شکمی، چشمی و مجاری ادراری است. این باکتری قادر به تولید سموم مهم ا. اورئوس نیست ولی دارای فاکتورهای بیماریزای مختلفی مانند همولیزین دلتا، لگدولیزین، مقاومت به لیزوزیم، ادهزین های MSCRAMM، اتولیزین atlL، اوپرون ica ، اوپرون آهن و توانایی تولید کلنی های SCV است که ممکن است پتانسیل بیماریزای مشابه با ا. اورئوس را در این باکتری توضیح دهد. خوشبختانه بر خلاف سایر اعضای خانواده استافیلوکوکاسه، ا. لوگدوننسیس حساسیت بالایی به اکثر آنتی بیوتیک ها دارد و به درمان جواب مناسبی می دهد. در دو دهه اخیر میزان جداسازی ا. لوگدوننسیس به عنوان عامل بیماریزا در جهان در حال افزایش است، ولی متاسفانه چون در اکثر آزمایشگاههای ایران شناسایی دقیق گونه ای CoNS در دستورکار آزمایشگاه ها قرار ندارد این گونه ها به صورت CoNS  یا آلودگی گزارش می شوند. لذا هنوز اطلاعاتی از میزان شیوع و بیماریزایی این باکتری در ایران وجود ندارد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1398/12/23 | پذیرش: 1399/6/19 | انتشار: 1399/9/26