Mohamadkhani M, Ghazalian F. The Effect of Eight Weeks of Water Resistance Training with Dark Chocolate Consumption on Plasma Levels of Endothelin-1, Nitric Oxide and Quality of Life in Elderly Women. yafte 2021; 23 (2) :182-195
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3122-fa.html
محمدخانی معصومه، غزالیان فرشاد. تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی در آب همراه با مصرف شکلات تلخ بر سطوح پلاسمایی اندوتلین–1، نیتریک اکساید و کیفیت زندگی زنان سالمند. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 (2) :182-195
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3122-fa.html
دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
چکیده: (2365 مشاهده)
مقدمه: سلول های اندوتلیال عروق بوسیله تولید مواد فعال عروق از قبیل اندوتلین-1 و نیتریک اکساید نقش مهمی در تنظیم فعالیت عروق ایفا می نمایند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی در آب همراه با مصرف شکلات تلخ بر سطوح پلاسمایی اندوتلین–1، نیتریکاکساید و کیفیت زندگی زنان سالمند بود. |
مواد و روشها: در این پژوهش نیمه تجربی، 37 زن سالمند به صورت هدفمند در چهار گروه مکمل، مکمل و تمرین، تمرین و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرینی به مدت هشت هفته تمرین مقاومتی در آب اجرا شد. مصرف مکمل به صورت روزانه 30 گرم شکلات تلخ 83 درصد به مدت 8 هفته صورت گرفت. کیفیت زندگی از طریق پرسشنامه SF-36 و سطوح اندولین–1 پلاسما، به روش الایزا و سطوح پلاسمایی نیتریت به عنوان یک متابولیت اصلی نیتریک اکساید اندازهگیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. |
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد میانگین شاخص کیفیت زندگی در گروه تمرین مقاومتی در آب نسبت به گروه کنترل در زنان سالمند به طور معناداری بالاتر بود (036/0=P). همچنین میانگین سطوح نیتریک اکساید در گروه ترکیبی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بالاتر بود (001/0=P). اما میانگین سطوح اندوتلین-1 در گروه ترکیبی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری پایینتر بود (012/0=P). |
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاضر میتوان نتیجه گیری کرد که احتمالاً تمرین مقاومتی در آب همراه با مصرف شکلات تلخ از طریق کاهش غلظت سطوح اندوتلین-1 و افزایش سطوح NO منجر به بهبود علمکرد اندوتلیالی و افزایش کیفیت زندگی در زنان سالمند می شود. |
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی انسانی دریافت: 1399/9/4 | پذیرش: 1399/10/2 | انتشار: 1400/3/10