جلد 23 - ویژه نامه                   جلد 23 - ویژه نامه صفحات 210-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi E, Fathi M, Chehel Cheraghi F, Nazari A. The effect of six weeks of endurance training and Empagliflozin consumption on heart weight and electrical changes of the heart in male Wistar rat's diabetic with STZ. yafte 2021; 23 :199-210
محمدی افتخار، فتحی محمد، چهل چراغی فرزانه، نظری افشین. تاثیر شش هفته تمرین استقامتی و مصرف امپاگلیفلوزین بر وزن قلب و برخی از شاخص های فعالیت الکتریکی قلب در رت های نر نژاد ویستار دیابتی شده با STZ. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 () :199-210

گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مقدمه: یک فاکتور خطر برای بیماری قلبی، دیابت نوع2 می باشد که در مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی سهم عمده ای دارد، هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر شش هفته تمرین استقامتی و مصرف امپاگلیفلوزین بر برخی از شاخص های فعالیت الکتریکی قلب در رت های نر دیابتی می باشد.
روش بررسی: تعداد 40 سر موش نر نژاد ویستار ( 20±250گرم) با محدوده سنی 8-10 هفته ای به صورت تصادفی به پنج گروه دیابت تمرین(D+EX)، دیابت+تمرین+امپاگلیفلوزین(D+EX+EMP)، دیابت+امپاگلیفلوزین(D+EMP)، دیابت کنترل (DC) و گروه کنترل(CONTROL) تقسیم و در شرایط آزمایشگاهی نگهداری شدند، گروه های (D+EX) و (D+EX+EMP) به مدت 6 هفته و 5 روز در هفته به تمرین استقامتی پرداختند.گروه های(D+EX+EMP) و (D+EMP) نیز به همان مدت و بصورت روزانه امپاگلیفلوزین از طریق گاواژ دریافت کردند. 48 ساعت پس از اتمام پروتکل، رت ها بیهوش شدند و الکتروکاردیوگرام(ECG) ثبت و سپس بافت قلب جدا و تشریح گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون های آماری آنوای یک طرفه و کروسکال والیس و آزمون‌های تعقیبی توکی، جیمز-هوئل،تمهنز، دان و دانتز استفاده شد.
نتایج: میانگین وزن و گلوکز خون در ابتدای مطالعه، در 5 گروه تفاوت معنی داری نداشت اما پس از پایان پروتکل، تغییر معنی داری در وزن ، وزن قلب، گلوکز سرم ،زمان QRS ،فاصلهQT ، QTc و ارتفاع ST رت ها مشاهده شد.
نتیجه‏گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تمرینات ورزشی استقامتی، مصرف داروی امپاگلیفلوزین می توانند از طریق بازسازی  بر جریان هدایت الکتریکی قلب رت‌های دیابتی تاثیر مثبت داشته دارند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی حیوانی
دریافت: 1400/6/27 | پذیرش: 1400/8/19 | انتشار: 1400/9/24