دوره 24، شماره 3 - ( 10-1401 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 33-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hayati H, Khalilifard J. Analysis of drug prescriptions and insurance deductions of the governmental pharmacy of Lorestan University of Medical Sciences. yafte 2022; 24 (3) :24-33
حیاتی هادی، خلیلی فرد جواد. تحلیل نسخ دارویﯽ وﮐﺴﻮرات ﺑﯿﻤﻪ ای داروخانه دولتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان. مجله علمی پژوهشی یافته. 1401; 24 (3) :24-33

مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
مقدمه: نسخه نویسی مطابق با استانداردها باعث افزایش اثربخشی درمان و مدیریت بهینه منابع مالی از جمله کاهش هزینه‌های ناشی از کسورات بیمه ها می گردد. بنابراین کاهش ﮐﺴﻮرات نسخ دارویی ﺑﺮای اداره ﮐﺮدن داروﺧﺎﻧـﻪ، ﻧـﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﻻزم، ﺑﻠﮑﻪ ﺿﺮوری ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽرﺳﺪ. ﻟﺬا ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺑﺮرﺳﯽ تحلیل نسخ دارویﯽ و ﮐﺴﻮرات بیمه ای داروخانه دولتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام گردید.
مواد و روش­ ها: ایﻦ ﭘﮋوﻫﺶ یﮏ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ مقطعی ﮔﺬﺷﺘﻪﻧﮕﺮ است که شامل بررسی ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻧﺴﺦ ﺑﯿﻤﻪﻫﺎی ﺗﺄﻣﯿﻦ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و ﻧﯿﺮوﻫـﺎی ﻣﺴـﻠﺢ می باشد. اﻃﻼﻋـﺎت ﻣـﻮرد ﻧﻈـﺮ از ﻃﺮیـﻖ ﭼﮏ ﻟﯿﺴﺖ ﺟﻤﻊآوری ﮔﺮدیﺪ. سپس دادهﻫﺎ با ﻧﺮم اﻓـﺰار 22 SPSS ﻣـﻮرد ﺗﺠﺰیﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ آﻣﺎری ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ.
یافته ­ها: ﻧﺘﺎیﺞ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ بیشترین تعداد نسخ تجویزی مربوط به پزشکان عمومی می باشند و در ارتباط با کسورات ریالی این دو بیمه، بیشترین میزان ریالی ماهانه بیمه نیروهای مسلح مربوط به تعدیل قیمتی و درخواستی کمتر (1700606 ریال) و در ارتباط با بیمه تامین اجتماعی بیشترین میزان کسورات مربوط به کد نظام پزشکی اشتباه ( 4617125 ریال) بود.
بحث و نتیجه ­گیری: ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎیﺞ ﺣﺎﺻﻞ ﻣﯽﺗﻮان ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ که مهمترین علت کسورات مربوط به خطای انسانی بود از این رو ﺑﺮای ﮐـﺎﻫﺶ دادن ﮐﺴﻮرات ﻧﺴﺨﻪﻫﺎ ابتدا باید هماهنگی بیشتری بین بیمه ها و داروخانه ها جهت اموری از ﻗﺒﯿﻞ ﻣﺸﺨﺺ ﮐﺮدن ﻣﻮارد ﺗﺤﺖ ﭘﻮﺷﺶ ﺑﯿﻤﻪ و آیین نامه ها صورت گیرد و همچنین ﻧﻈﺎرت و آﻣﻮزش به روز افراد درباره ﺻﺤﯿﺢ وارد ﮐﺮدن اﻃﻼﻋﺎت نسخ مبتنی بر استانداردها و آیین نامه ها اﻧﺠـﺎم شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دارو سازی
دریافت: 1401/4/6 | پذیرش: 1401/9/15 | انتشار: 1401/10/10