دوره 24، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 27-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Choobineh S, Hosseini S E, Soori R, Pourrahim A. The Effect of Eight Weeks of Combined Aerobic and Resistance Exercises with Taurine Supplement Consumption on Some Indices of Heart Atrophy in Diabetic Rats. yafte 2023; 24 (4) :15-27
چوبینه سیروس، حسینی سیده الهام، سوری رحمان، پوررحیم آمنه. اثر هشت هفته تمرین ترکیبی هوازی و قدرتی به همراه مصرف مکمل تورین بر شاخص‌های آتروفی عضله قلب در موش‌های صحرایی دیابتی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1401; 24 (4) :15-27

فیزیولوژی قلب و عروق تنفس، دانشکده پردیس البرز، دانشگاه تهران،تهران،ایران
مقدمه:  کمبود انرژی و انسولین بدن را به سمت کاتابولیسم سوق می­دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین ترکیبی همراه مصرف مکمل تورین بر برخی شاخص­های آتروفی قلب در رت­های دیابتی شده بود.
مواد و روش ­ها: تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 10 هفته­ای در محدوده وزنی 200 تا 250 گرم تهیه شد. حیوانات به­ طور تصادفی به پنج گروه 8 تایی شامل گروه ­های تمرین (T)، تمرین و مکمل(T+S)، مکمل (S)، کنترل دیابت (C) و کنترل سالم (CH) تقسیم شدند و رت­های گروه­ های دیابتی قبل از شروع تمرین با تزریق تک دوز استرپتوزتوسین (35میلی­گرم/وزن) و قند بالای (250میلی­گرم/دسی­لیتر) دیابتی در نظر گرفته شد. رت­ها 24 ساعت پس از آخرین روز پروتکل(هشت هفته تمرین ترکیبی: قدرتی و استقامتی) تمرینی با تزریق درون صفاقی ترکیبی از کتامین و زایلازین بی­هوش شدند. روش آزمایشگاهی وسترن بلات جهت بررسی تغییرات ایجاد شده و تحلیل واریانس یکطرفه در سطح معناداری 05/0 مورد  استفاده قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد پروتئین FOXO3a در گروه­ تمرین + مکمل، در مقایسه با گروه­ های کنترل دیابتی و گروه تمرین ترکیبی کاهش یافته است (001/0>P)؛ همچنین مکمل تورین، تمرین ترکیبی و تمرین ترکیبی + مکمل تورین تغییر معنی­ داری در میزان بیان پروتئین MURF-1 ایجاد می­کند (001/0>P) .
بحث و نتیجه ­گیری: چنین به نظر می ­رسد که ترکیب مکمل تورین و تمرین ترکیبی می­تواند به واسطه کاهش FOXO3a بر شاخص­ های مربوط به آتروفی قلبی ناشی از دیابت موثر باشد و مصرف مکمل تورین همراه تمرین برای افراد دیابتی توصیه می­ شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1401/6/18 | پذیرش: 1401/12/9 | انتشار: 1401/12/10