دوره 9، شماره 4 - ( یافته 1386 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 37-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safa M, Jebraili R, Momen-nasab M. Suffering from Alopecia Areata. yafte 2008; 9 (4) :33-37
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-56-fa.html
صفا میترا، جبرئیلی رقیه، مومن نسب مرضیه. بررسی فراوانی افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا مراجعه کننده به کلینیکهای تخصصی آموزشی و درمانی پوست و اعصاب و روان شهر خرم آباد. مجله علمی پژوهشی یافته. 1386; 9 (4) :33-37

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-56-fa.html


چکیده:   (24413 مشاهده)

دریافت مقاله:14/4/86 ، پذیرش مقاله: 29/7/86

مقدمه : آلوپسی آره آتا یکی از علل شایع ریزش مو می باشد. این بیماری یک بیماری خود ایمنی است که با زمینه یک اختلال ژنتیکی و تحت تأثیر عوامل برانگیزاننده، عمدتاً استرس منجر به ریزش مو می شود. این بیماری می تواند باعث بروز مشکلات روحی و روانی بخصوص افسردگی و اضطراب گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا در شهر خرم آباد انجام گردید.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 80 بیمار مبتلا به آلوپسی آره آتا مراجعه کننده به کلینیکهای تخصصی آموزشی و درمانی پوست و اعصاب و روان به روش در دسترس، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از ارجاع بیماران به روانپزشک با استفاده از تست روانشناسی 90- SCL موارد مشکوک شناسایی و با مصاحبه بالینی طبق معیارهای DSM-IV -IIIR تشخیص اضطراب و افسردگی قطعی می شد. داده ها با نرم افزار آماری 13- SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پس از تعیین فراوانی مطلق و نسبی، ارتباط متغیرها با آزمون مجذورکای انجام گردید .

یافته‌ها: از مجموع 90 بیمار مورد بررسی 65% مرد، 8/53% در سنین کمتر از 25 سال و 5/67% مجرد بودند. 70% بیماران سابقه خانوادگی بیماری و 57% سابقه مصرف دارو نداشتند. در اکثریت موارد (8/63%) ریزش موی سر اتفاق افتاده بود. اکثریت بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا (1/80%) مبتلا به اضطراب و 1/75% مبتلا به افسردگی بودند که هم اضطراب و هم افسردگی در اکثریت بیماران شدید بوده (33% اختلال افسردگی شدید). آزمون آماری مجذورکای بین شیوع اضطراب و افسردگی با جنس ارتباط آماری معنی دار نشان د اد. در حالیکه با متغیرهای تحصیلات، تأهل، سابقه خانوادگی، سابقه مصرف دارو و محل شروع ضایعه ارتباط معنی دار به دست نیامد .

بحث و نتیجه‌گیری: شیوع بالای اختلالات روانی در این بیماران شاخص می باشد. اضطراب، افسردگی، فوبیا، اختلالات خلقی و اختلالات سایکوتیک از جمله این اختلالات هستند که شیوع آنها در بیماران آلوپسی آره آتا از سایر مردم بیشتر بوده است. همچنین به مهارتهای سازگاری و ویژگیهای شخصیتی آنان مربوط باشد.

نتایج نشان داد که شیوع اضطراب و افسردگی بخصوص از نوع شدید در زنان مبتلا به آلوپسی آره آتا بیش از مردان بوده است.این تفاوت را شاید بتوان ناشی از استرس زیبایی شناختی این بیماری به حساب آورد

متن کامل [PDF 136 kb]   (3466 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1387/11/7 | پذیرش: 1396/8/23 | انتشار: 1386/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb