دوره ۱۰، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۷ )                   جلد ۱۰ شماره ۱ صفحات ۱۰-۳ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi G A, Asaee R. Epidemiologic study of Organophosphate and Organochlorate pesticides poisoning in hospitalized patients in khorramabad Shohada Ashayer hospital from Mars to August 2006. yafte 2008; 10 (1) :3-10
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-63-fa.html
محمودی غفارعلی، عصایی راحله. بررسی اپیدمیولوژیک موارد مسمومیت با سموم حشره کش (ارگانوفسفره و ارگانوکلره) در بیماران بستری شده در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در شش ماه اول سال ۱۳۸۵. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۸۷; ۱۰ (۱) :۳-۱۰

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۶۳-fa.html


چکیده:   (۱۷۸۹۴ مشاهده)

مقدمه: مسمومیت یکی از فوریتهای شایع پزشکی است. هر ساله تعداد زیادی بر اثر مسمومیت های شیمیایی و دارویی به اورژانس ها مراجعه و تحت درمان قرار می گیرند. تعدادی نیز به دنبال شدت عوارض حاصله فوت می شوند. هر چند در کشور های پیشرفته مسمومیت نیز، یک مشکل می باشد. ولی بیشتر مراجعین بیمارانی هستند که به قصد خودکشی اقدام به این کار می کنند. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع مسمومیت با حشره کش های (ارگانوفسفره و ارگانوکلره) در مراجعین بستری شده در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد انجام گردید .

مواد و روش‌ها: برای جمع آوری اطلاعات مربوط به همه مسموم شدگان با سموم حشره کش (ارگانوفسفره و ارگانوکلره) مراجعه کننده به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در شش ماه اول سال 1385 پرسشنامه هایی طراحی و تکمیل گردید .

یافته‌ها: از بین 153 بیمار مسموم مراجعه کننده، 1/77% با سموم ارگانوفسفره و 9/22% با سموم ارگانوکلره دچار مسمومیت شده بودند. 6/34% بیماران در گروه سنی 21-17 سال بودند. 5/57% مسمومین زن و 5/42% آنها مرد بودند. سواد اغلب بیماران در سطح راهنمایی و پایینتر بود. 1/64% از آنها مجرد بودند. 5/91% مسمومیت ها از نوع اقدام به خودکشی بود. در مجموع 12 نفر از بیماران درگذشتند که 7 نفر در اثر مسمومیت با سموم ارگانوکلره و به علت تشنج مقاوم به درمان و 5 نفر در اثر سموم ارگانوفسفره صورت گرفت. اغلب مرگ ها در اثر عوارض تنفسی مانند ARDS و پنومونی آسپیراسیون رخ داد .

بحث و نتیجه‌گیری: یافته ها بیان می کند که باید به دلیل شیوع زیاد مسمومیت و مرگ و میر بالای آن با حشره کش ها، این موضوع مورد توجه جدی قرار بگیرد. همچنین آموزش دقیق کارکنان مراکز درمانی و برخورد صحیح با این مسمومیتها از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

متن کامل [PDF 188 kb]   (۷۱۵۵ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1387/11/8 | انتشار: 1387/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb