Karami E, Babai M, Dehkhoda M R, Gorban K. Long-term effects of honey solution on Th1/Th2 cytokine balance in military graduates with psychological symptoms of over-training. yafte 2021; 23 (2) :11-20
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3059-fa.html
کرمی اسماعیل، بابایی مهرداد، دهخدا محمد رضا، قربان خدایار. تأثیر بلندمدت دریافت محلول عسل بر تعادل سایتوکاینی Th1/Th2 در دانشآموختگان نظامی با علائم روانی بیشتمرینی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 (2) :11-20
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3059-fa.html
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی و تندرستی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده: (2159 مشاهده)
مقدمه: فعالیت ورزشی در شرایط خاص میتواند باعث ایجاد سندرم بیشتمرینی شود که با بروز یک پاسخ التهابی و ضدالتهابی توسط سایتوکاینها در افراد همراه است. تعادل سایتوکاینهای التهابی و ضدالتهابی میتواند بیانگر قدرت سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماریزا باشد. هدف از پژوهش بررسی اثر 6 هفته محلول عسل بر تعادل اینترفرونگاما و اینترلوکینچهار بود. |
مواد و روش ها: این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با دو گروه دارونما و محلول عسل انجام شد. بدین منظور از میان جامعه در دسترس شامل دانشآموختگان نظامی برای تائید اولیه، تعداد70 نفر، با استفاده از پرسشنامه روانی بیشتمرینی بررسی شدند و در نهایت با استفاده از نشانگرهای خونی (کورتیزول و تستوسترون) بیشتمرینی تعداد 38 نفر با دامنه سنی (75/1±75/20) سال و شاخص توده بدنی (kg/m2 7/1±4/19) انتخاب و بهصورت تصادفی در دو گروه 19 نفره دارونما و محلول عسل تقسیم شدند. به منظور سنجش سطوح سرمی اینترفرونگاما و اینترلوکینچهار، قبل و بعد از 6 هفته مصرف محلول عسل، میزان 5 سیسی خون از ورید بازویی اشخاص گرفته و سطح سرمی آنها با روش الایزا اندازه گیری شد. |
یافته ها: تغییرات سطوح این سایتوکاینها با استفاده از آزمون تی مستقل در نرمافزار spss نسخه 22 بررسی شد. به دنبال مصرف محلول عسل، افزایش سطوح اینترفرونگاما و کاهش اینترلوکینچهار در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد، که این اختلاف معنادار بود (0.05>P). |
بحث و نتیجه گیری: مصرف 6 هفته محلول عسل تعادل سایتوکاینهای اینترفرونگاما و اینترلوکینچهار را در جهت کاهش عوارض ناشی از بیش تمرینی بر دستگاه ایمنی پیش برد. |
|
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمونولوژی دریافت: 1399/5/19 | پذیرش: 1399/10/8 | انتشار: 1400/3/10