دوره 23، شماره 2 - ( 3-1400 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karami E, Babai M, Dehkhoda M R, Gorban K. Long-term effects of honey solution on Th1/Th2 cytokine balance in military graduates with psychological symptoms of over-training. yafte 2021; 23 (2) :11-20
کرمی اسماعیل، بابایی مهرداد، دهخدا محمد رضا، قربان خدایار. تأثیر بلندمدت دریافت محلول عسل بر تعادل سایتوکاینی Th1/Th2 در دانش‌آموختگان نظامی با علائم روانی بیش‌تمرینی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1400; 23 (2) :11-20

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی و تندرستی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده:   (1951 مشاهده)
مقدمه: فعالیت ورزشی در شرایط خاص می‌تواند باعث ایجاد سندرم بیش‌تمرینی شود که با بروز یک پاسخ التهابی و ضدالتهابی توسط سایتوکاین‌ها در افراد همراه است. تعادل سایتوکاین‌های التهابی و ضدالتهابی می‌تواند بیانگر قدرت سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماری‌زا باشد. هدف از پژوهش بررسی اثر 6 هفته محلول عسل بر تعادل اینترفرون‌گاما و اینترلوکین‌چهار بود.
مواد و روش­ ها: این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با دو گروه دارونما و محلول عسل انجام شد. بدین منظور از میان جامعه در دسترس شامل دانش‌آموختگان نظامی برای تائید اولیه، تعداد70 نفر، با استفاده از پرسشنامه روانی بیش‌تمرینی بررسی شدند و در نهایت با استفاده از نشانگرهای خونی (کورتیزول و تستوسترون) بیش‌تمرینی تعداد 38 نفر با دامنه سنی (75/1±75/20) سال و شاخص توده بدنی (kg/m2 7/1±4/19) انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه 19 نفره دارونما و محلول عسل تقسیم شدند. به‌ منظور سنجش سطوح سرمی اینترفرون‌گاما و اینترلوکین‌چهار، قبل و بعد از 6 هفته مصرف محلول عسل، میزان 5 سی‌سی خون از ورید بازویی اشخاص گرفته و سطح سرمی آنها با روش الایزا اندازه گیری شد.
یافته­ ها: تغییرات سطوح این سایتوکاین‌ها با استفاده از آزمون تی مستقل در نرم‌افزار spss نسخه 22 بررسی شد. به دنبال مصرف محلول عسل، افزایش سطوح اینترفرون‌گاما و کاهش اینترلوکین‌چهار در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد، که این اختلاف معنادار بود  (0.05>P).
بحث و نتیجه ­گیری: مصرف 6 هفته محلول عسل تعادل سایتوکاین‌های اینترفرون‌گاما و اینترلوکین‌چهار را در جهت کاهش عوارض ناشی از  بیش تمرینی بر دستگاه ایمنی پیش برد.
متن کامل [PDF 337 kb]   (1098 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (273 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: 1399/5/19 | پذیرش: 1399/10/8 | انتشار: 1400/3/10