دوره 24، شماره 2 - ( 4-1401 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 29-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodakaramifard Z, Shirazinejad A, Mohammadi M, Hashemi S M B. Isolation and Molecular Characterization of Lipase Producing Bacteria from Wastewater of Golbahar Meat Products Factory in Khorramabad, Iran. yafte 2022; 24 (2) :15-29
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3520-fa.html
خداکرمی فرد زهرا، شیرازی نژاد علیرضا، محمدی محسن، هاشمی سید محمد باقر. جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری‎های مولد لیپاز از پساب کارخانه فرآورده‌های گوشتی گل‌بهار خرم‌آباد. مجله علمی پژوهشی یافته. 1401; 24 (2) :15-29

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3520-fa.html


گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سروستان، ایران
چکیده:   (1094 مشاهده)
مقدمه: لیپازها، به ‌دلیل توانایی زیست کاتالیزوری در محیط‌های آبی و غیرآبی یکی از مهم‌ترین کاتالیزورها برای صنایع مختلف مانند شوینده، لبنیات و نساجی به‌ شمار می‌روند. غربال‌گری زیستگاه‌های مختلف برای شناسایی باکتریهای مولد لیپاز و بهینهسازی پارامترهای فعالیت آن‌ها، تولید و استفاده مؤثر لیپازها را در صنایع مختلف تسهیل می‌کند. با توجه به اهمیت یافتن منابع جدید لیپاز، پژوهش حاضر با هدف جداسازی و شناسایی باکتری‌های مولد لیپاز و بررسی ویژگی‌های آن‌ها صورت گرفت.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه، نمونه پساب کارخانه فرآورده‌های گوشتی گل‌بهار خرم‌آباد از نظر وجود سویه‌های باکتریایی مولد لیپاز غربال‌گری گردید. جدایههای تولیدکننده لیپاز بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و توالی ژن  16S rRNAشناسایی شدند. پارامترهای محیط کشت مانند pH، دما و زمان به‌ منظور بهینهسازی فعالیت لیپازی متفاوت بودند.
یافته ­ها: در این مطالعه تعداد سه ایزوله با فعالیت لیپازی بالا در اثر غربال‌گری پساب کارخانه فرآورده‌های گوشتی گل‌بهار خرم‌آباد شناسایی شدند. ایزوله‌هایی که بیشترین فعالیت لیپازی را نشان داده بودند با استفاده از بلاست توالی نوکلئوتیدی به‌دست‌آمده برای ژن 16S rRNA به‌عنوانBacillus amyloliquefaciens  شناسایی شدند. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیپاز برای ایزوله‌های شناسایی شده در 48 ساعت ثبت شد. علاوه‌ بر‌ این، در این پژوهش مشخص شد که حداکثر فعالیت لیپازی در دمای 45 درجه سانتی‌گراد و 8 pH = صورت می‌گیرد.
بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه مشخص شد که لیپاز‌های خارج سلولی ایزوله‌های باکتری B. amyloliquefaciens از نوع لیپازهای قلیایی بوده و دارای پایداری دمایی نسبتاً مناسبی هستند. با استخراج و تخلیص لیپاز خارج سلولی این ایزوله‌ها می‌توان از آن در صنایع مختلف بهره برد. همچنین با شناسایی و جداسازی ژن تولید کننده آنزیم لیپاز از ایزوله‌های مذکور می‌توان آن را در فرآیند مهندسی آنزیم وارد کرده و با ایجاد جهش‌های هدفمند، میزان فعالیت آن را به طور دلخواه تغییر داد.
متن کامل [PDF 579 kb]   (717 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1401/3/8 | پذیرش: 1401/4/7 | انتشار: 1401/6/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb