دوره 7، شماره 3 - ( 9-1384 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 55-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goudarzi G, Satari M, Aslan Zadeh S A, Godaezi M, Bigdeli M. Effects of sub-inhibitory concentrations of German chamomile (Matricaria recotita) extracts on the activity of catalase enzyme of S. aureus. yafte 2005; 7 (3) :49-55
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1090-fa.html
گودرزی غلامرضا، ستاری مرتضی، اصلان زاده سعید امیر، گودرزی منصور، بیگدلی محسن. تأثیر غلظت‌های تحت مهاری عصاره الکلی بابونه آلمانی برروی فعالیت آنزیم کاتالاز استافیلوکوکوس اورئوس. مجله علمی پژوهشی یافته. 1384; 7 (3) :49-55

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1090-fa.html


چکیده:   (16229 مشاهده)
مقدمه: بابونه آلمانی گیاهی است داروئی که خواص درمانی متعددی دارد.به دلیل وجود مقدار زیادی ترپنوئید - بیزابولول در عصاره این گیاه خواص ضد میکروبی آن قابل توجه است. استافیلوکوکوس اورئوس باکتری بیماریزائی است که نقش مهمی در پزشکی و بهداشت مواد غذائی دارد. از آنجائیکه کاتالاز به عنوان آنزیم تجزیه کنندهٌ آب اکسیژنه نقش مهم و حیاتی در فیزیولوژی, تعیین هویت و بیماریزائی بسیاری از باکتری ها از جمله استافیلوکوکوس اورئوس دارد، لذا بررسی تاثیر غلظت های تحت مهاری عصاره الکلی گیاه بابونهٌ آلمانی بر روی فعالیت این آنزیم هدف از اجرای تحقیق می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق بنیادی ـ کاربردی گیاه بابونهٌ آلمانی ازباغ مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان تهران تهیه و به وسیلهٌ اتانول 85 درجه عصاره گیری شد. حداقل غلظت های مهاری و کشندگی عصاره بر روی سویهٌ استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس به روش رقت در براث تعیین وسپس تاثیر غلظت های تحت مهاری عصاره بر فعالیت آنزیم کاتالاز باکتری به صورت نیمه کمی و کمی با استفاده از روش تیتراسیون با پرمنگنات پتاسیم ارزیابی شد. یافته ها: رقت های 1:32 و 1:16 به ترتیب به عنوان حداقل غلظت های مهاری و کشندگی عصاره تعیین شد. عصاره در غلظت های تحت مهاری 1:64 و 1:128 توانست به ترتیب 8/82% و 8/32% فعالیت آنزیم کاتالاز باکتری را نسبت به شاهد کاهش دهد.0 نتیجه گیری: افت شدید و چشم‌گیر فعالیت آنزیم مذکور در غلظت‌های کمتر از مهار کنندگی عصاره, نسبت به شاهد بدون عصاره احتمالاً نمایانگر تأثیر بر روی یک یا چند مرحله از فرایندهای تولید این آنزیم در سطح ژنوم، رونویسی, ترجمه، انتقال و.... می باشد؛لذا لازم است در این زمینه مطالعات تکمیلی بیشتری انجام گیرد. این آنزیم‌ می‌تواند به عنوان هدفی جدید در طراحی و دستیابی به برخی از مواد ضدباکتریایی باشد.
متن کامل [PDF 295 kb]   (2758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/11/7 | پذیرش: 1396/3/20 | انتشار: 1396/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb