احمدوند حسن، غضنفری فرشید، یاراحمدی رضا، منکاوی مونا، وجدیان رضوان. اثرات مهاری ساچوریا خوزستانیکا (Satureja khozestanika) بر اکسیداسیون LDLسرم تحت اثر سولفات مس در محیط برونتنی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1392; 15 (2) :25-32
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1263-fa.html
چکیده: (10838 مشاهده)
مقدمه: اکسیداسیون لیپیدها و ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. با استفاده از مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین E و اسانس گیاهانی مانند اسانس مرزه خوزستانی می توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری و در نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز شد. هدف از این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف اسانس روغنی مرزه خوزستانی (ساچوریا خوزستانیکا) بر مهار بر اکسیداسیون LDL سرم درمحیط برون تنی است. بحث و نتیجهگیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی باعث جلوگیری ازاکسیداسیون LDL واین ترکیبات ممکن است اثرات مشابهی در شرایط درون تنی داشته باشد. یافتهها: نتایج بدست آمده نشان می دهد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود، بطوری که میزان زمان تاخیری براساس غلظت اسانس روغنی مرزه خوزستانی (50، 100و 200 میکروگرم بر میلی لیترو ویتامین Eباغلظت 100میکرومولار) به ترتیب 33/33، 66/66، 100 و11/111 درصد افزایش یافت. اثر مهاری اسانس روغنی مرزه خوزستانی بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت (50، 100و 200 میکروگرم برمیلی لیتر) است. مواد و روشها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جداشده را در گروه های کنترل ، اکسید شده با مس و اسانس روغنی مرزه خوزستانی با غلظت های (50، 100 و 200 میکروگرم برمیلی لیتر) و ویتامین E با غلظت 100 میکرومولار به عنوان کنترل مثبت مطالعه شد. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی ان های کونژوگه، زمان تاخیری ((Lag time و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه گیری شد و اثرات غلظت های مختلف اسانس روغنی مرزه خوزستانی و ویتامین Eبر مهار اکسیداسیون LDL سرم تحت اثر مس بررسی شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/5/5 | پذیرش: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/13