دوره 11، شماره 1 - ( یافته 1388 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 22-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بیگی بروجنی ویکتوریا، بیگی علی اکبر، آویژگان مجید، بیگی بروجنی نسیم، روحی بروجنی حجت الله، دریس فاطمه. بررسی مقایسه ای اثر ژل گیاه صبر زرد (Aloe vera) روی درمان زخمهای مزمن در مقایسه با درمانهای رایج. مجله علمی پژوهشی یافته. 1388; 11 (1) :15-22

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-135-fa.html


چکیده:   (20954 مشاهده)

مقدمه: امروزه درمان زخم های مزمن و درمان آنها یکی ازپر هزینه ترین مسائل حل نشده سلامتی هستند. در حال حاضر روشهای درمان زخم های مزمن شامل تمیزکردن زخم، درمان آنتی بیوتیکی و گاهیً جدا کردن بافتهای اسیب دیده با روش جراحی است که در مواردی مثل زخم دیابتی و زخم بستر سریعترین و موثرترین روش است. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه اثر ژل گیاه صبر زرد بر کیفیت بهبود و کاهش مدت زمان بهبودی زخم مزمن است.

مواد و روش ها: تعداد 30 نفر از افرادی که قبلاً تحت درمانهای رایج قرار گرفته بودند اما پاسخ درمانی ندیده بودند از بین مراجعین به کلینیک های مختلف یا بیمارستان به روش غیر تصادفی انتخاب شدند و سپس به درمان روزانه 2 تا 3 بار ژل صبر زرد 2% به فرم موضعی بر روی زخمهای مزمن پرداخته شد. با توجه به استاندارد زمانی برای درمان زخم های نارسایی عروقی حداکثر 3 ماه برای و برای درمان زخم بستر حداکثر یک ماه در نظر گرفته شد وهر 2 هفته یکبار زخمها ویزیت شدند. سپس اطلاعات مربوط به بیماران با مشاهده و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شد. نوع مطالعه آینده نگر و مقطعی بود. گروه تجربی قبل از شروع درمان با صبر زرد به عنوان گروه شاهد نیز در نظر گرفته شد و به مطالعه زوجی یبن خود موارد پرداخته شد.

یافته ها: از بین 30 مورد، 27 مورد (90%) پاسخ کامل به درمان و10% عدم پاسخ داشتند. متوسط زمانی مورد نیاز برای پاسخ کامل به درمان 25/31 روز بود که حداکثر زمان مربوط به بهبود زخم بستر با زمان حداکثر 90 روز و متوسط زمان 1/58 روز برای زخمهای بستر و کمترین زمان بهبودی مربوط به زخمهای جراحی با زمان حداقل 3 روز و متوسط زمانی 11 روز بود. در بررسی فراوانی نوع بهبود نهایی زخم با درمان سرپائی و بستری، سن، جنس، وجود یا عدم وجود بیماری زمینه ای، عمق و سطح زخم تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما تفاوت معنی داری در مدت زمان لازم برای کاهش قرمزی، تورم، ترشح و ترمیم کامل زخم مشاهده شد.

Ø بحث و نتیجه گیری : در کل چنین به نظر می رسد که ژل گیاه صبر زرد در کیفیت و سرعت بهبود زخم نسبت به درمان رایج بسیار موثرتر و کم هزینه تر است.

واژه‌های کلیدی: صبر زرد، زخم مزمن
متن کامل [PDF 180 kb]   (2644 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1388/11/18 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1388/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb