دوره 17، شماره 1 - ( 2-1394 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 104-109 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani ranjbary A, Naji S, Zarei A, Ghorbani ranjbary N. A study of Salmonella Spp. contamination in egg of ducks and turkeys, consumed in Fars province. yafte. 2015; 17 (1) :104-109
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1852-fa.html
قربانی رنجبری علی، ناجی شهریار، زارعی عبداله، قربانی رنجبری نازنین. بررسی میزان آلودگی سالمونلایی تخم اردک و بوقلمون های مصرفی در استان فارس. مجله علمی پژوهشی یافته. 1394; 17 (1) :104-109

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1852-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحدکازرون
چکیده:   (1865 مشاهده)

 مقدمه : سالمونلاها اجرام میله ای کوتاه، گرم منفی، فاقد کپسول، هوازی و بی هوازی اختیاری هستند که در انسان سبب ایجاد مسمومیت غذایی می شود. در انتقال این بیماری، مواد غذایی خام با منشاء دامی به ویژه گوشت و تخم پرندگان حائز اهمیت فراوانی هستند. با توجه به اهمیت تخم اردک و بوقلمون در انتقال سالمونلوزیس و مصرف تخم اردک و بوقلمون های محلی و غیر صنعتی در منطقه، همچنین  پی بردن به میزان آلودگی سالمونلایی مطالعه حاضر صورت پذیرفت.
 مواد و روش ها: به منظور مطاله حاضر، 300عدد تخم اردک و بوقلمون های بومی جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل گردید؛ درآزمایشگاه پس از نمونه گیری از سطح تخم های مورد برسی، پوسته آنها با اتانول80 درصد ضد عفونی و محتویات هر 5 عدد تخم اردک و بوقلمون به صورت جداگانه در یک بشر مخلوط گشته و پس از24 ساعت انکوباسیون در دمای C‏ °37 با سوآب در آبگوشت سلنیت- F تلقیح گردید. نمونه از محیط سلنیت-F به آگار سالمونلا- شیگلا منتقل شد و پس از انکوباسون در C °37  ازنظر کلنی های مشکوک به سالمونلا بررسی شدند. کلنی های مشکوک در محیط های TSI و لیزین دکربوکسیلاز تلقیح و باکتری هایی که دارای واکنش های مربوط به سالمونلا بودند بوسیله آزمایش PCR با پرایمرهای اختصاصی برای سالمونلاها و سروتیپ های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم مورد بررسی قرارگرفتند.
 یافته ها: از مجموع 300 تخم اردک و بوقلمون مورد بررسی پوسته 7 مورد (2/3 درصد) آلوده به سالمونلا بود. از 7 مورد آلودگی 1 مورد پوسته تخم بو قلمون  آلوده به سالمونلا تیفی موریوم بود. از طرفی 6 مورد آلودگی مربوط به پوسته تخم اردک های مورد مطالعه بود که همگی از سروتیپ سالمونلا تیفی موریوم بودند.
 بحث و نتیجه گیری: با توجه به مطالعه حاضر و تحقیق سایرمحققین در مجموع می توان نتیجه گرفت میزان عفونت سالمونلا در تخم اردک و بو قلمون نسبت به تخم ماکیان کمتر بوده و به نظر می رسد انتقال عمودی سالمونلا در بوقلمون و اردک کمتر از ماکیان باشد.

متن کامل [PDF 523 kb]   (475 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb