دوره 17، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 41-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vahabi S, Alishahi F, Sheikhi E, Anbari K. The effectiveness of CPR training during anesthesia internship rotation on improvement of interns, knowledge and clinical skills of Lorestan university of medical sciences. yafte 2015; 17 (2) :32-41
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1970-fa.html
وهابی سپیده، علیشاهی فاطمه، شیخی الهام، عنبری خاطره. بررسی میزان اثر بخشی آموزش مولفه های احیای قلبی ریوی بر ارتقاء آگاهی و مهارت های بالینی کارورزان بیهوشی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان . مجله علمی پژوهشی یافته. 1394; 17 (2) :32-41

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1970-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی لرستان

مقدمه: از آن جایی که تنها احیاء قلبی ریوی صحیح و مؤثر می تواند احتمال بقاء بیماران دچار ایست قلبی ـ تنفسی را بالا ببرد این مطالعه برای ارزیابی تأثیر آموزش مولفه های احیای قلبی ریوی در بخش بیهوشی بر ارتقاء آگاهی و مهارت های بالینی کارورزان بیهوشی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان طراحی شد. بحث و نتیجه‌گیری: آموزش احیای قلبی ریوی طی دوره کارورزی بیهوشی منجر به افزایش واضح میزان آگاهی و مهارت کارورزان پزشکی می‌گردد. اضافه کردن این دوره به برنامه آموزشی کارورزان پزشکی در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ضروری به نظر می رسد. یافته‌ها: بعد از اتمام دوره کارورزی بیهوشی میانگین نمره آگاهی و مهارت کارورزان به طور واضحی، به ترتیب از 68/5 به 94/7 و از 65/10 به 45/23 افزایش یافت (0001/0= P). همچنین رابطه مستقیمی بین میزان آگاهی قبل از دوره بیهوشی با نمره آزمون پیش کارورزی دیده شد (0001/0= P) ولی ارتباط واضحی بین میزان مهارت بالینی با نمره آزمون پیش کارورزی مشاهده نشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 10 ماهه 31 کارورز پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مورد بررسی قرار گرفتند و همه کارورزان طی دوره 15 روزه کارورزی بیهوشی تحت آموزش تئوری احیای قلبی ریوی شامل BLS و ACLS و مهارت های بالینی مربوطه قرار گرفتند. میزان آگاهی و مهارت کارورزان قبل و بعد از دوره به وسیله پرسشنامه و ارزیابی عملی توسط دانشیار بخش بیهوشی ارزیابی گردید. این پرسشنامه شامل چهار قسمت مجزا 1- اطلاعات شخصی 2- سوالات تئوری جهت بررسی میزان دانش و آگاهی 3- بررسی مهارتهای عملی کارورز از دیدگاه خودش در دو زمان قبل و بعد از آموزش 4- بررسی مهارتهای عملی کارورز از دیدگاه دانشیار رشته بیهوشی در دو زمان قبل و بعد از آموزش احیای قلبی – ریوی بود.

دریافت: 1394/6/31 | پذیرش: 1394/6/31 | انتشار: 1394/6/31