دوره 11، شماره 5 - ( یافته 1388 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 108-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salahvarzi A, Aliniaeifard S A, abdali N, Ismaeili A. Evaluation of nutritional and qualitative values of different fig cultivars in Lorestan province. yafte 2010; 11 (5) :101-108
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-198-fa.html
سلاحورزیان امین، علی نیایی فرد ساسان، ابدالی نرگس، اسماعیلی احمد. تعیین ارزش غذایی و کیفی ارقام مختلف انجیر استان لرستان. مجله علمی پژوهشی یافته. 1388; 11 (5) :101-108

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-198-fa.html


مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی
چکیده:   (12533 مشاهده)
انجیر از جمله اولین گیاهانی است که بوسیله انسان ها مورد کشت و کار قرار گرفت و بطور گسترده به صورت خشک و تازه مورد مصرف قرار می گیرد. با توجه به عدم وجود اطلاعات در مورد ارزش غذایی ارقام مختلف انجیر استان لرستان این تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در سال 1388 انجام گرفت. مواد و روش ها: در این تحقیق مقدار عناصر (پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و روی)، پروتئین، چربی، قند، بریکس (مواد جامد محلول)، اسیدیته، pH، ویتامین ث، نسبت بریکس به اسیدیته و سفتی در سه رقم انجیر متداول در استان لرستان (سیاه، رشه و سفید) و در مناطق خرم آباد (گوشه)، کلات زیودار، معمولان و زوران تل زیودار مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که مناطق مختلف انجیرکاری در استان لرستان (گوشه، کلات زیودار، معمولان و زوران تل زیودار) پتانسیل تولید میوه های با کیفیت های متفاوتی را دارند که در بین رقم های کاشته شده در این مناطق رقم سیاه بعنوان یک رقم با کیفیت معرفی می گردد. بحث و نتیجه گیری: مقایسه بین غلظت عناصر در انجیر در این تحقیق با سیب بعنوان یک میوه متداول نشان می دهد که مقدار عناصری مثل کلسیم ، آهن، فسفر، پتاسیم و روی به مراتب بالاتر از غلظت آنها در میوه سیب می باشد. اما تنوع داده ها در سایر مقالات در مورد انجیرو همچنین تحقق حاضر حاکی از آن است که این گیاه با رسیدگی مناسب توانایی دارا بودن مقادیر بیشتری از این عناصر و فاکتورها را داراست.
واژه‌های کلیدی: انجیر، استان لرستان، ارزش غذایی
متن کامل [PDF 238 kb]   (4323 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1388/12/23 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1388/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb