دوره 18، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Changaee F, Akbari S, Janani F. The effect of clindamycin vaginal cream on prevention of preterm labor. yafte 2016; 18 (2) :23-28
چنگایی فرحناز، اکبری سهیلا، جنانی فاطمه. کرم واژینال کلیندامایسین در پیشگیری از پره‌ترم لیبر. مجله علمی پژوهشی یافته. 1395; 18 (2) :23-28

گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (19210 مشاهده)

مقدمه: زایمان زودرس یکی از شایع‌ترین علل مرگ میر پری‌ناتال در سراسر جهان است. هدف این مطالعه تعیین تأثیر کرم واژینال کلیندامایسین در پیشگیری از زایمان زودرس بود.

مواد و روش ­ها: مطالعه حاضر یک کار آزمایی بالینی است که بر روی 236 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مطب خصوصی همکار پژوهشی که سن حاملگی بین 20-13 هفته داشتند انجام شد. نمونه اسمیر واژینال تهیه و درصورتی‌که نتیجه غیرطبیعی بود فرد به‌طور تصادفی در یکی از دو گروه شاهد یا مورد قرار می‌گرفت. گروه مورد تحت درمان با کرم واژینال کلیندامایسین به مدت سه شب نوبت اول و هفت شب نوبت دوم قرار می‌گرفتند و جهت گروه شاهد مطابق روتین درمانی صورت نمی‌گرفت. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه گرد آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ­ها: میزان بروز زایمان زودرس در گروه شاهد بیشتر از گروه تحت درمان با کلیندامایسین (12% در مقایسه با 7%) ولی این تفاوت در حدی نبود که از نظر آماری معنی دار گردد. علاوه بر بروز بیشتر زایمان زودرس در گروه شاهد سن ختم بارداری نیز پایین‌تر و مرگ و میر پری‌ناتال نیز در گروه شاهد به‌طور معنی داری بیشتر از گروه مورد بود.

بحث و نتیجه ­گیری: باوجود اینکه تفاوت معنی داری در میزان بروز پره‌ترم لیبر بین دو گروه مشاهده نشد ولی میزان بروز پره‌ترم لیبر در گروه شاهد بیشتر، سن بارداری کمتر و میزان مرگ و میر بیشتر بود. به نظر می‌رسد کلیندامایسین می‌تواند در کاهش مرگ میر پری‌ناتال ناشی از زایمان زودرس مؤثر باشد.

دریافت: 1395/6/16 | پذیرش: 1395/6/16 | انتشار: 1395/6/16