مقدمه: افزایش سطح قند خون پس از صرف غذا، شایعترین اختلال در افراد دیابتی است. از آنجائی که نان یکی از منابع اصلی غذایی در ایران است، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پنج نوع نان مصرفی در ایران (باگت، لواش، تافتون، سنگک و نان جو) بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم بود. |
مواد و روش ها: در این مطالعه 150 شرکت کننده در دو گروه مساوی بیماران دیابتی نوع 2 و افراد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه بهصورت تصادفی به پنج زیرگروه مساوی تقسیم شده، سپس در هر گروه یکی از 5 نوع نان مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات در دسترس بود، داده شد. میزان قند خون در شروع مطالعه، 60 و 120 دقیقه پس از مصرف نانها، اندازهگیری شد. |
یافته ها: نتایج نشان داد در هر دو گروه، بالاترین افزایش گلوکز خون بعد از مصرف نان باگت مشاهده شد. نوسانات قند خون پس از 120 دقیقه، در آزمودنیهایی که نان سنگک و جو مصرف کرده بودند، بهطور معنی داری کمتر از مصرف کنندگان نان باگت، لواش و تافتون بود (01/0P<). |
بحث و نتیجه گیری: نانهای جو و سنگک تأثیر بیشتری بر کنترل گلوکز خون آزمودنیها داشتند که میتواند نقش مهمی در تنظیم قند خون بیماران دیابتی ایفا میکند. |
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |