دوره 18، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 75-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Montazerifar F, Karajibani M, Ali Keikhaie M A, Dashipoor A R, Amian M, Nekuie E. The effect of consumed breads on glycemic response of patients with type 2 diabetes. yafte 2016; 18 (2) :67-75
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2299-fa.html
منتظری فر فرزانه، کرجی بانی منصور، کیخوائی محمود علی، داشی پور علیرضا، آمیان مرضیه، نکویی الهه. تأثیر نانهای مصرفی در ایران بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علمی پژوهشی یافته. 1395; 18 (2) :67-75

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2299-fa.html


مرکز ارتقاء سلامت، گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
چکیده:   (11384 مشاهده)

مقدمه: افزایش سطح قند خون پس از صرف غذا، شایعترین اختلال در افراد دیابتی است. از آنجائی که نان یکی از منابع اصلی غذایی در ایران است، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پنج نوع نان مصرفی در ایران (باگت، لواش، تافتون، سنگک و نان جو) بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم بود.

مواد و روش­ ها: در این مطالعه 150 شرکت کننده در دو گروه مساوی بیماران دیابتی نوع 2 و افراد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه بهصورت تصادفی به پنج زیرگروه مساوی تقسیم شده، سپس در هر گروه یکی از 5 نوع نان مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات در دسترس بود، داده شد. میزان قند خون در شروع مطالعه، 60 و 120 دقیقه پس از مصرف نانها، اندازهگیری شد.

یافته­ ها: نتایج نشان داد در هر دو گروه، بالاترین افزایش گلوکز خون بعد از مصرف نان باگت مشاهده شد. نوسانات قند خون پس از 120 دقیقه، در آزمودنیهایی که نان سنگک و جو مصرف کرده بودند، بهطور معنی داری کمتر از مصرف کنندگان نان باگت، لواش و تافتون بود (01/0P<).

بحث و نتیجه ­گیری: نانهای جو و سنگک تأثیر بیشتری بر کنترل گلوکز خون آزمودنیها داشتند که میتواند نقش مهمی در تنظیم قند خون بیماران دیابتی ایفا میکند.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، افزایش قند خون، نان
متن کامل [PDF 251 kb]   (9022 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/6/17 | پذیرش: 1395/6/17 | انتشار: 1395/6/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb