دوره 20، شماره 2 - ( 3-1397 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 61-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zeinvand lorestani A, Mirnasouri R, Rahmati M. The effect of eight weeks of aerobic training on the levels of enzymes associated with non-alcoholic fatty liver in obese children. yafte 2018; 20 (2) :53-61
زینوند لرستانی عزیز، میرنصوری رحیم، رحمتی مسعود. اثر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح آنزیم های مرتبط با کبد چرب غیر الکلی در کودکان چاق. مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (2) :53-61

طب ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مقدمه: بیماری کبد چرب می تواند درکنار هپاتیت­های ویروسی منجر به افزایش آسیب کبدی و تسریع پیشرفت بیماری به سمت فیبروز شدن بافت کبد و تخریب آن گردد. تمرین هوازی می­تواند موجب کاهش سطح آنزیم­های کبدی (ALP , ALT , AST) شده تا درمان این بیماری با انجام ورزش هوازی مقدور باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین اثرات تمرین هوازی بر بیماری کبد چرب غیر الکلی انجام شد.
مواد و روش ­ها: مطالعه ی حاضر، کارآزمایی بالینی تصادفی بوده که بر روی ۲۴ نفر کودک چاق دارای کبد چرب غیر الکلی با دامنه سنی ۷ تا ۱1 سال انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت هشت هفته اجرا شد. قبل و بعد از دوره تمرینی، سطوح آنزیم­ های کبدی اندازه گیری و سونوگرافی کبد انجام گرفت. برای تفسیر داده ­ها از آزمون تی مستقل استفاده گردید.
یافته ­ها: ۸ هفته تمرین هوازی سطح آنزیم­ های ALT (007/0P = ) ، AST (024/0P = ) و ALP (048/0P = ) را در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به طور معنا­داری کاهش داد.
بحث و نتیجه­ گیری: ورزش هوازی به عنوان یک راه غیر دارویی برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی در کودکان چاق توصیه می­ شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کودکان
دریافت: 1396/6/30 | پذیرش: 1397/6/18 | انتشار: 1397/6/18