دوره 19، شماره 2 - ( 7-1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 135-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarzadeh M, Mousavizadeh K, Joghataie M T, Asghari M. Effect of Fibroblast Growth Factor Antagonist Peptide on mouse Breast Tumor Growth and Serum Levels of Interleukin-8 and Tumor Necrosis Factor-Alpha. yafte 2017; 19 (2) :126-135
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2556-fa.html
جعفرزاده مهرزاد، موسوی زاده سید کاظم، جغتایی محمدتقی، اصغری سید محسن. بررسی اثر پپتید آنتاگونیست فاکتور رشد فیبروبلاستی بر رشد تومور پستان موشی ، سطح سرمی اینترلوکین 8 و فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا. مجله علمی پژوهشی یافته. 1396; 19 (2) :126-135

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2556-fa.html


، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (5345 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان امروزه مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامتی در زنان است. در اکثر سرطان­ها علت اصلی شکست در درمان، متاستاز سلول‌های سرطانی است. جراحی و رادیوتراپی در درمان تومورهای موضعی کاربرد مناسب دارد اما در متاستازهای سرطانی کارایی لازم را نداشته و در چنین مواردی روش درمان اغلب بر پایه­ی شیمی‌درمانی استوار است .به دلیل آثار جانبی داروهای شیمی‌درمانی و کمتر بودن این اثر در پپتیدها، در حال حاضر پپتید درمانی در دنیا رواج یافته است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر پپتید آنتاگونیست bFGF طراحی شده بر مهار رشد تومور در مدل سرطان پستان متاستاتیک 4T1 و میزان سطح سرمی IL8 و TNFα می­باشد.
مواد و روش ­ها: در این تحقیق از موش‌های نژاد BALB/C ماده­ی 7-5 هفته­ای استفاده شد. تومور به روش پیوند تومور4T1 ایجاد شد. پس از گذشت دو هفته و مناسب شدن اندازه­ی تومورها، تیمار آغاز شد و با پپتید­ طراحی شده در سه دوز انتخابی به صورت درون صفاقی و به مدت 14 روز تزریق صورت گرفت. در هر بار تزریق از کنترل مثبت و منفی نیز استفاده شده است. به موش‌های گروه کنترل منفی PBS و به موش‌های گروه کنترل مثبت داروی شیمی‌درمانی دوکسوروبیسین تزریق گردید. سایز تومورها به صورت یک روز در میان با استفاده از کولیس دیجیتال اندازه­گیری شد و حجم تومور با استفاده از فرمول طول در عرض 2 در 5/0 محاسبه شد. بعد از خونگیری از چشم موش‌ها و جداسازی پلاسما میزان تولید IL8 و TNFα به روش الایزا انجام شد.
یافته­ ها: با استفاده از آزمون One Way ANOVA با کمک نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل آماری صورت گرفت و با توجه به 05/0P< مشخص شد که تزریق پپتید بر روی کاهش و یا مهار رشد تومور اثر داشته و اختلاف معناداری بین گروه کنترل منفی با گروه کنترل مثبت و گروه تیمار شده با پپتید وجود دارد.میزان سطح سرمی IL8 و TNFαدر تومورهایی که پپتید دریافت کرده اند نسبت به گروه کنترل منفی اختلاف معناداری دارد.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که پپتید ضد رگزایی به طور موثری موجب مهار رشد تومور پستان شده و میزان سطح سرمی IL8 و TNFαدر تومورهایی که پپتید دریافت کرده اند نسبت به گروه کنترل منفی اختلاف معناداری دارد.
واژه‌های کلیدی: پپتید، سرطان پستان، اندازه تومور، IL8، TNFα
متن کامل [PDF 314 kb]   (1752 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/7/18 | پذیرش: 1396/7/18 | انتشار: 1396/7/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb