دوره 20، شماره 2 - ( 3-1397 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 85-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farid M, Rahimi C, Mohamadi N. Prediction of Pain based on Personality Features, Anxiety and Depression in Patients suffering from Chronic Pain. yafte 2018; 20 (2) :76-85
فرید مرضیه، رحیمی چنگیز، محمدی نوراله. پیش بینی درد بر اساس ویژگی‌های شخصیتی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن. مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (2) :76-85

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مقدمه: درد مزمن، وضعیتی شایع و ناتوان‌کننده است که در جهت فهم، تشخیص و درمان آن تلاش چندانی صورت نگرفته است. در این پژوهش به پیش بینی درد بر اساس ویژگی‌های شخصیتی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن پرداخته می‌شود.
مواد و روش­ ها: این پژوهش یک مطالعه همبستگی است. تعداد 230 نفر بیمار مبتلا به درد مزمن مراجعه کننده به کلینیک‌های درد مزمن در شیراز با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. بیماران پرسشنامه‌های جمعیت شناختی، پرسشنامه کوتاه درد (BPI)، پرسشنامه 60 سؤالی نئو و پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون‌های رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار  18SPSS تحلیل شد.
یافته­ ها: نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین مؤلفه‌ اضطراب و افسردگی فقط اضطراب قادر به پیش بینی شدّت درد و تداخل درد در کارهای روزانه می‌باشد؛ هم چنین از بین پنج عامل بزرگ شخصیت روان نژندی پیش بینی کننده مثبت درد مزمن بود.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که ویژگی‌های خلقی و شخصیتی بر شدت درد و نگه داشتن درد تأثیر دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1396/8/4 | پذیرش: 1396/11/23 | انتشار: 1397/6/18