، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده: (18309 مشاهده)
مقدمه: با توجه به نقش نیروی انسانی سالم در توسعه یک کشور و اهمیت تغذیه و غذای سالم در سلامت انسان بعنوان محور توسعه کشور و مقابله با تهدید های خارجی در این مقاله ابتدا به تعریف امنیت غذایی ، وضعیت امنیت غذایی در ایران ونقش آن در مقابله با تهدیدات پرداخته می شود و سپس راهکارهای موجود و استفاده از پتانسیل بومی برای ارتقاء امنیت غذایی مطرح می گردد.
مواد و روشها: در این مطالعه از تجربیات نویسنده و سوابق و متون علمی مرتبط برای واکاوی موضوع و تحلیل آن استفاده شده است.
یافته ها: برای جلوگیری از تهدیدات خارجی در زمینه داشتن غذای سالم و ایمن و در عین حال مغذی نیازمند سیستمی هستیم که به خودمان تکیه داشته باشد و تهدیدات خارجی نتواند بر این دسترسی تاثیرگذار باشد. در کشور ما شرایط اقلیمی متفاوت، تنوع گونه های گیاهی خوراکی وحشی در طبیعت ایران و وجود امکانات و شرایط در استانهای مختلف برای تولید غذای سالم و محلی پتانسیل خوبی را برای مقابله با ناامنی غذایی و داشت جامع های سالم فراهم نموده است.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه در امنیت غذایی، تهیه غذای سالم و مغذی و دسترسی افراد از نظر اقتصادی، اجتماعی در همه زمان ها مدنظر است نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در حال حاضر ناامنی غذایی در کشور بالاست و تهدید کننده می باشد لذا برای تامین امنیت غذایی و افزایش دسترسی به غذای سالم و مغذی استفاده از پتانسیل مواد غذایی بومی و محلی از جمله مواد غذایی کشت شده و خودرو محلی توصیه می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1396/8/6 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1396/8/6