دوره 19، شماره 3 - ( ویژه نامه پدافند غیر عامل 1396 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahi E, Shokri Jokari S, Ghazi S. The ways and means of Food Security provided and its position in passive defense. yafte 2017; 19 (3) :41-48
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2578-fa.html
فلاحی ابراهیم، شکری جوکاری سمیرا، قاضی شیرین. راههای تامین امنیت غذایی و جایگاه آن در پدافند غیر عامل. مجله علمی پژوهشی یافته. 1396; 19 (3) :41-48

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2578-fa.html


، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (18309 مشاهده)
مقدمه: با توجه به نقش نیروی انسانی سالم در توسعه یک کشور و اهمیت تغذیه و غذای سالم در سلامت انسان بعنوان محور توسعه کشور و مقابله با تهدید های خارجی در این مقاله ابتدا به تعریف امنیت غذایی ، وضعیت امنیت غذایی در ایران ونقش آن در مقابله با تهدیدات پرداخته می شود و سپس  راهکارهای موجود و استفاده از پتانسیل بومی برای ارتقاء امنیت غذایی مطرح می گردد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه از تجربیات نویسنده و سوابق و متون علمی مرتبط برای واکاوی موضوع و تحلیل آن استفاده شده است.
یافته ­ها: برای جلوگیری از تهدیدات خارجی در زمینه داشتن غذای سالم و ایمن و در عین حال مغذی نیازمند سیستمی هستیم که به خودمان تکیه داشته باشد و تهدیدات خارجی نتواند بر این دسترسی تاثیرگذار باشد. در کشور ما شرایط اقلیمی متفاوت، تنوع گونه های گیاهی خوراکی وحشی در طبیعت ایران و وجود امکانات و شرایط در استانهای مختلف برای تولید غذای سالم و محلی پتانسیل خوبی را برای مقابله با ناامنی غذایی و داشت  جامع ه­ای سالم فراهم نموده است.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه در امنیت غذایی، تهیه غذای سالم و مغذی و دسترسی افراد از نظر اقتصادی، اجتماعی در همه زمان ها مدنظر است نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در حال حاضر ناامنی غذایی در کشور بالاست و تهدید کننده می باشد لذا برای تامین امنیت غذایی و افزایش دسترسی به غذای سالم و مغذی استفاده از پتانسیل مواد غذایی بومی و محلی از جمله مواد غذایی کشت شده و خودرو محلی توصیه می شود.
متن کامل [PDF 248 kb]   (4783 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/8/6 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1396/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb