دوره 20، شماره 4 - ( 10-1397 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 96-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini R, Hoseini Z. The effect of aerobic training and turmeric supplementation on cardiovascular risk factors in overweight women . yafte 2019; 20 (4) :85-96
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2622-fa.html
حسینی رستگار، حسینی زهرا. تأثیر برنامه ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل زردچوبه بر عوامل خطرساز قلبی عروقی در زنان دارای اضافه وزن. مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (4) :85-96

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2622-fa.html


گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (4198 مشاهده)
مقدمه: بیماری قلبی – عروقی از دلایل عمده مرگ‌ ومیر و از کار افتادگی در ایران به شمار می ­رود که چاقی از دلایل عمده آن است. هدف از این پژوهش مقایسه‌ی تأثیر برنامه­ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل زردچوبه بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی در زنان دارای اضافه­وزن می­ باشد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه نیمه ­تجربی 40 زن غیر ورزشکار با میانگین سن 98/2 ± 23/23 به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین – مکمل (10 نفر)، تمرین – دارونما (10 نفر)، مکمل زردچوبه (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینات هوازی شامل سه جلسه دویدن در هفته با شدت 55-45 درصد ضربان قلب هدف به مدت هشت هفته بود؛ گروه مکمل روزانه یک گرم پودر زردچوبه مصرف کردند. پیش و پس از مداخله، TG، TC، LDL و HDL اندازه­ گیری شدند.
یافته ­ها: هر سه گروه (تمرین هوازی، مکمل زردچوبه، تمرین هوازی + مکمل زردچوبه) کاهش معنی­ داری در وزن بدن، شاخص توده بدن، TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL نشان دادند (05/0 > P). همچنین نتایج نشان داد در گروه تمرین هوازی همراه با مکمل زردچوبه در مقایسه با گروه تمرین هوازی و گروه دریافت‌کننده مکمل زردچوبه کاهش معناداری در TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL مشاهده شد (05/0 > P).
بحث و نتیجه ­گیری: برنامه‌ی ترکیبی تمرین هوازی و مصرف مکمل زردچوبه در مقایسه با مصرف مکمل زردچوبه و تمرین هوازی به تنهایی تأثیر مطلوب‌ تری بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی و ترکیب بدن زنان مبتلا به اضافه‌ وزن داشت.
متن کامل [PDF 375 kb]   (1495 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1396/11/10 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1397/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb