دوره 20، شماره 4 - ( 10-1397 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 107-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi kalateh shah mohammad G, Homayouni Tabrizi M, Ardalan T. Antibacterial activity of Zinc Oxide nanoparticles synthesized by the green method from Hyssopus officinail extract. yafte. 2019; 20 (4) :107-115
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html
رحیمی کلاته شاه محمد قاسم، همایونی تبریزی مسعود، اردلان توران. بررسی فعالیت آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز توسط عصاره گیاه زوفا . مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (4) :107-115

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده:   (1456 مشاهده)
مقدمه: در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد.
مواد و روش­ ها: برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های 2000، 1000، 500، 250 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های 2000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت 2000 میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد.
بحث و نتیجه ­گیری:  نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد.
متن کامل [PDF 313 kb]   (451 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: ۱۳۹۷/۵/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb