دوره 21، شماره 3 - ( 8-1398 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 143-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleymany Kahreh Z, Hosseini S S, Afsharinia K. The Comparison of the Effectiveness of Cognitive-Behavioral Therapy, Music Therapy and Relaxation Therapy on Reducing Anxiety and Depression in Coronary Artery Disease Patients. yafte 2019; 21 (3) :129-143
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2851-fa.html
سلیمانی کهره زهرا، حسینی سعیده السادات، افشاری نیا کریم. مقایسه اثربخشی درمان‌های شناختی- رفتاری، موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری بر کاهش اضطراب و افسردگی بیماران عروق کرونری. مجله علمی پژوهشی یافته. 1398; 21 (3) :129-143

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2851-fa.html


گروه روانشناسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاداسلامی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (5387 مشاهده)
مقدمه: اضطراب و افسردگی وضعیتی ناتوان­کننده­ است که در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر دیده می ­شود. این اختلال در بیست درصد بیماران مبتلا به بیماری­های عروق کرونر گزارش شده و ارتباط معناداری با افزایش مرگ و میر و عوارض بیماری­های قلبی- عروقی داشته است. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه سه روش درمانی غیردارویی شناختی – رفتاری، موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری بر این اختلال شایع می ­باشد.
مواد و روش ­ها: در این پژوهش از طرح شبه آزمایشی با گروه­ های آزمایش و کنترل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران کرونر قلبی بستری در بیمارستان قلب امام علی(ع) شهر کرمانشاه در سال 96-97 بود که تعداد آنها بالغ بر 150 نفر بود . نمونه ­گیری در این پژوهش به روش نمونه­ گیری در دسترس و طی دو مرحله صورت گرفت. حجم نمونه انتخابی برابر 52 بیمار  از لیست انتظار بیماران قلبی انتخاب شد.  ابزار جمع ­آوری داده ­ها، پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک بوده و داده­ ها با تحلیل مانوا و مانکوا در نرم افزار SPSS20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: نتایج تحقیق نشان داد که هر سه روش درمانی تاثیری مطلوب بر میزان اضطراب و افسردگی بیماران دارند اما تاثیرگذاری درمان­های CBT بر اضطراب و افسردگی بیماران در مقایسه با روش ­های درمانی تن آرامی و موسیقی درمانی بیشتر است. پس از روش CBT، تن­ آرامی بیشترین تاثیر بر اضطراب و افسردگی را دارد و موسیقی درمانی با تفاوتی اندک در جایگاه سوم قرار گرفت.
بحث و نتیجه­ گیری:  نتایج بدست آمده نشان داد اثربخشی درمان شناختی – رفتاری بر کاهش اضطراب و افسردگی بیماران عروق کرونری بیشتر از دو درمان موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری است.
متن کامل [PDF 437 kb]   (2313 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1398/2/9 | پذیرش: 1398/7/6 | انتشار: 1398/9/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb