دوره 22، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 88-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valizadeh Otaghsara S M, Ghorbanzadeh V, Esmaeil Lashgarian H, Hashemzadeh P, Dariushnejad H. Molecular insight in breast cancer metastasis. yafte 2020; 22 (2) :71-88
ولی زاده اطاقسرا سیده مریم، قربان زاده وجیهه، اسمعیل لشگریان حامد، هاشم زاده پژمان، داریوش نژاد حسن. نگاهی بر فرآیند متاستاز سرطان سینه از دیدگاه مولکولی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (2) :71-88

گروه آموزشی بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

سرطان مشکل اصلی و جدی برای سلامت انسان است که با وجود پیشرفت های فراوان در حوزه ی درمان، این بیماری همچنان بزرگ ترین چالش جهانی در زمینه ی پزشکی می باشد. مانع اصلی برای درمان این بیماری، فرآیندی به نام متاستاز می باشد که در 90 درصد سرطان ها اتفاق می افتد.
طبق آمار بهداشت جهانی، سرطان سینه جزو سه سرطان شایع جهان است و دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در جهان می باشد که حدود 1.67 میلیون نفر را در گیر خود ساخته است. استخوان، کبد، ریه و مغز اندام های شایع برای متاستاز سرطان سینه می باشند. فرآیند های اختصاصی و مولکول های مختلفی در متاستاز به هریک از این اندام ها نقش دارند. ریزمحیط اندام های هدف،  ابتدا باعث قرارگیری سلول های سرطانی در این ارگان ها می شوند، سپس آزاد شدن فاکتورهای اختصاصی از سلول های سرطانی و برهمکنش آنها با ریزمحیط هدف باعث بقا این سلول ها و تشکیل متاستاز می شود.
در این مقاله مروری سعی بر آن است که با مطالعه ی مکانیسم های درگیر در متاستاز سرطان سینه  به اندام های هدف، مولکول های کلیدی این مکانیسم ها که می توانند هدف درمانی مناسبی برای سرطان سینه باشند معرفی شوند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1398/2/31 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/6/24