دوره 22، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 42-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azadi Chegeni S, Jaydari A. Seroprevalence of Malta Fever in Veterinary Staff of Lorestan Province Using Indirect ELISA Method in 2018-2019. yafte 2020; 22 (2) :36-42
آزادی چگنی شیوا، جایدری امین. شیوع سرمی تب‌مالت در کارکنان دامپزشکی استان لرستان با روش الیزای غیرمستقیم در سال های1397-1398. مجله علمی پژوهشی یافته. 1399; 22 (2) :36-42

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مقدمه: تب‌مالت یکی از شایع‌ترین بیماری­های زئونوز بین انسان و دام است که در بسیاری از کشور‌های خاورمیانه از جمله ایران به عنوان معضل بهداشتی و اقتصادی مورد توجه ویژه قرار دارد. انسان در نتیجه تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا فرآورده‌های لبنی آلوده دامی به این بیماری مبتلا می‌شود. شیوع این بیماری در بین کارکنان دامپزشکی به عنوان یکی از گروه‌های در معرض خطر بیشتر دیده می‌شود. این مطالعه با هدف اصلی تعیین میزان شیوع سرمی بروسلا در کارکنان دامپزشکی استان لرستان با روش الیزای غیرمستقیم صورت گرفت.
مواد و روش­ ها: این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی از دی ماه 1397 تا خرداد 1398 انجام شد. در مجموع 92 نمونه سرم کارکنان دامپزشکی که سابقه تماس با دام داشتند به صورت تصادفی از نظر حضور آنتی‌بادی علیه بروسلا بهوسیله کیت تجاری آزمایش شدند.
یافته­ ها: از مجموع نمونه‌های سرمی مورد آزمایش در این مطالعه، 72 نمونه (78/27 درصد) مثبت، 18 نمونه (19/56 درصد) منفی، 2 نمونه (2/17 درصد) مشکوک بود. طبق نتایج مطالعه حاضر میزان شیوع سرمی تب‌مالت در بین کارکنان دامپزشکی استان لرستان درصد بالایی را به خود اختصاص می‌دهد.
بحث و نتیجه­ گیری: استان لرستان یکی از مناطق آندمیک تب‌مالت است و میزان شیوع سرمی در کارکنان دامپزشکی به عنوان یکی از گروه‌های در معرض خطر بیماری بر اساس این مطالعه بسیار بالا است. بنابراین ضروری است که با کنترل و پیشگیری بیماری در حیوانات از وقوع بیماری در بین جمعیت انسانی جلوگیری کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دامپزشکی
دریافت: 1398/11/24 | پذیرش: 1399/2/1 | انتشار: 1399/6/24